PETER GILLIS tot z’n nek in de schulden! (leent 19 miljoen met vakantieparken en ook de inboedel als onderpand)

0

SBS-ster Peter Gillis zit tot z’n nek in de schulden. de Massa is Kassa ster leende bij Brabants slachter Van Rooi maar liefst 19 miljoen euro en gaf drie van zijn vakantieparken in onderpand. Ook bijzonder: Gillis leende dus €19 miljoen, maar als het misgaat kan Van Rooi voor €38 miljoen bij hem aankloppen.

‘In zijn zoektocht naar snel geld belandde Peter Gillis in het abattoi. ‘schrijft zakenblad Quote vandaag nu de reality-held van Familie Gillis: Massa is Kassa voor vele miljoenen in het krijt staatbij een van de rijkste vleeshouwers van het land.


Voor €19 miljoen beleende Gillis zijn parken Brugse Heide in Valkenswaard, Prinsenmeer in Asten en zijn stadscamping in Valkenburg, zo blijkt uit een hypotheekakte in handen van Quote.

Leninggever is M2R Invest. Dat is een bv van de 56-jarige varkensslachter Marc van Rooi die, samen met zijn broertje Addy, goed is voor een geschatte €440 miljoen en daarmee hoog in de Quote 500 staat.


Uit de hypotheekakte, in het bezit van het zakenblad, blijkt dat Gillis niet alleen de onroerende zaken, maar ook de roerende zaken heeft verpand, samen met de huurinkomsten en pachtgelden van de drie vakantieparken. Daarnaast staat Gillis ook persoonlijk garant.

‘Een flinke dot zekerheden en dat is niet alles,’ schrijft Quote. ‘De overinschrijving bedraagt 100%, waar banken doorgaans 30% vragen. Kort gezegd leent Gillis dus €19 miljoen, maar als het misgaat kan Van Rooi voor €38 miljoen bij hem aankloppen.’