Peter Gillis plemt zijn Vlaamse vakantiehel Parelstrand vol met asielzoekers en casht 5 miljoen

0

Niet lullen, bedden vullen! is een van de motto’s van Massa is Kassa-ster Peter Gillis. En vullen doet hij de bedden in zijn caravans op zijn park Parelstrand, ook wel de Vlaamse vakantiehel genoemd. Niet met vakantiegangers, maar met het verhuren van 750 bedden in zijn stacaravan aan asielzoekers. Opbrengst: 5 miljoen euro!

Het is zakenblad Quote dat achter de deal kwam die Gillis maakte. het blad schrijft: “Voor de derde keer wordt een deel van Parelstrand, van Gillis’ Oostappen Groep, ingeruimd als opvang. De eerste tientallen asielzoekers, oorlogsslachtoffers en door ellende uit elkaar gerukte gezinnen, zijn al gearriveerd. Het is de voorhoede van een groep die aanzwelt tot zo’n 750 vluchtelingen, die tot eind 2022 blijven, aldus een persbericht van Fedasil – de Belgische evenknie van onze COA.”


Volgens Quote had Gillis pp Parelstrand al weer een paar dozijn arbeidsmigranten in tochtige hutten gezet en daar komen nu dus die asielzoekers bij. Wat dat allemaal oplevert weet Quote ook. “We pakten onze casio’s en keerden een bierviltje om. Op basis van een geschatte €18,- per asielzoeker, per nacht, stiftten we zo’n €5 miljoen op de vaalwitte achterkant.”

Geld waar Gillis niets voor hoeft te doen dan verhuren van zijn stacaravans, want de organisatie Fedasil regelt alles ter plekke. Dat de vluchtelingen op Parelstrand worden gevestigd is bijzonder, want de laatste keer dat dat gebeurde moesten ze van de gemeente Lommel gedwongen vertrekken.


Volgens Quote keren ze daar nu terug omdat Gillis’ Oostappen Groep een claim heeft neergelegd bij Fedasil van ruim €4 miljoen voor ‘huurschade’ die de vorige groep asielzoekers zou hebben aangericht. Die claim werd verlaagd naar €300.000, mits Fedasil de bedden op Parelstrand opnieuw zou vullen met asielzoekers.