‘Peter Gillis opgepakt voor mishandelen vriendin Nicol’

0

Peter Gillis met zijn drie kinderen (Beeld: Talpa)

Peter Gillis, bekend uit Massa is Kassa van SBS, zou eind mei zijn vriendin Nicol hebben mishandeld op het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Politie en Openbaar Ministerie houden zich op de vlakte over de identiteit, maar de personalia kloppen met die van Gillis.


Zijn advocaat Ton van de Biezenbos ‘ontkent noch bevestigt’ het bericht en politie en Openbaar Ministerie houden zich op de vlakte over de identiteit. Ze laten slechts weten dat een 60-jarige bewoner is opgepakt wegens huiselijk geweld. Diens zaak komt 12 augustus voor de rechter. De personalia kloppen met die van Gillis.

Wat er die avond precies zou zijn gebeurd is niet bekend. Nicol zou geen aangifte hebben gedaan, maar het Openbaar Ministerie zou desondanks tot vervolging zijn overgaan. Wel laat het OM weten dat het incident heeft plaatsgevonden op 29 mei. “Verdachte heeft toen een nacht in de cel gezeten.”


Begin maart ging het gerucht dat Peter en Nicol uit elkaar zouden gaan, omdat Nicol vreemd zou gaan. “Helemaal niks van waar”, reageerde Gillis destijds. Met hun relatie was volgens hem helemaal niets mis. Peter en Nicol reageren op hun eigen socialmediakanalen op het nieuws. Hiervoor gebruiken zij hun zelfbedachte ‘mediacode’. ‘Momenteel is er weer veel media-aandacht over ons. Daar kunnen we duidelijk over zijn: er klopt helemaal niets van. Code Rood dus!’, schrijft Peter. Ook Nicole alarmeert code rood: ‘Vandaag weer een heleboel media aandacht over de verhalen over ons! #CODEROOD’

Gillis kwam recentelijk in opspraak nadat uit onderzoek van het AD bleek dat vijf gemeenten – ondersteund door opsporingsinstanties – een onderzoek zijn gestart naar vermeende misstanden rond zijn vakantieparken. Volgens burgemeesters is Gillis het toonbeeld van ondermijning. “Hij heeft een pervers verdienmodel.”