PETER GILLIS heeft nog geen 800 euro in kas

0

(Beeld: Instagram Wendy van Hout)

Peter Gillis, reality-ster uit Familie Gillis: Massa is Kassa, heeft in België nog geen €800 in kas. Om precies te zijn: 769 euro. .


Volgens zakenblad Quote stapelen de problemen in België, waar Peter Gillis’ Oostappen Groep drie vakantieparken runt, zich al jaren op en heeft Gillis, die tot voor kort nog riep dat hij in de Quote 500 hoort, nog maar 769 euro in kans. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2022 van de Belgische moeder van die parken.

De jaarwinst van het Belgische Gillis parkenavontuur zakte in tot amper €76.000. Quote bladerde door de jaarrekeningen van de onderliggende parken zelf en constateerde dat Gillis daar al flink heeft afgeschreven. Eerder boekte hij al €9 miljoen af op Blauwe Meer, €10 miljoen op Parelstrand en zo’n €19 miljoen op Hengelhoef. De parken staan voor nog slechts €5,5 miljoen in de boeken, tegen een schuld die net zo groot is.


Ook in Nederland gaat het niet goed. De Brabander moet zich verdedigen tegen verdenkingen van belastingfraude en gesjoemel met de boeken.