‘Peter Gillis betrokken bij schietpartij op eigen vakantiepark’

0

Een bewoner van het Arnhemse vakantiepark van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden die daar de afgelopen jaren zouden hebben plaatsgevonden. Er is onder meer aangifte gedaan van een schietpartij op het park door een groep waar Gillis zelf bij was.

In de aangifte, in handen van Omroep Gelderland, valt te lezen dat het gaat om huisvredebreuk en bedreiging. De bewoner zegt eerder aangifte te hebben willen doen van deze zaken die enkele jaren geleden zijn voorgevallen, maar de politie zou hem niet serieus hebben genomen en zijn aangifte niet op hebben willen nemen. Na berichtgeving van Omroep Gelderland riep burgemeester Ahmed Marcouch de bewoners op toch aangifte te doen, waarna de politie contact opnam met de parkbewoner om daar een afspraak voor te maken.


De huisvredebreuk, zo schrijft Omroep Gelderland, zou om de toenmalig parkbeheerder gaan, die zonder toestemming het huis van de aangever binnendrong met een loper. Vervolgens wordt er gesproken over een incident uit februari 2019, toen Gillis met zes tot tien mannen uit het Oostblok op het park zou zijn geweest. Gillis zou de voormalig parkbeheerder van het park hebben willen jagen en bedreigen. “Het groepje waar Gillis mee was, heeft twee schoten gelost met een pistool”, staat in de aangifte. De aangever stelt daar op dat moment ongeveer 100 meter vandaan te hebben gestaan. “Ik voelde mij toen ernstig bedreigd en onveilig.” Twee andere parkbewoners zouden het schietincident kunnen bevestigen.

Drie dagen na de vermeende schietpartij zou de toenmalig parkbeheerder bij de bewoner aan de deur zijn geweest. Om hem duidelijk te maken dat hij het park moest verlaten, zou die hebben gezegd: “Als je niet weggaat, dan komen dezelfde mannen als die de voormalig parkbeheerder hebben weggejaagd bij jou aan de deur.” De bewoner voelde zich daar ernstig door bedreigd en is bang dat deze mannen daadwerkelijk komen om hem iets aan te doen, staat in de aangifte.


Weer een paar dagen later verklaart de parkbewoner een enorme knal achter zijn chalet te hebben gehoord. “Ik voelde de drukgolf van de ontploffing zelfs aan mijn hoofd en haren. Ik weet zeker dat dit een op mij gerichte aanslag was.” In die week zouden er ook regelmatig Poolse mannen voor zijn chalet hebben gestaan om hem te intimideren. Dat zou hebben bestaan uit: langslopen met pitbulls, met knuppels op straat lopen, lawaai maken en tegen de bomen in zijn tuin plassen.

Dat zouden deze mannen ook bij andere bewoners hebben gedaan. “Vermoedelijk in opdracht van Peter Gillis”, besluit de verklaring in de aangifte. Zowel Peter Gillis als Oostappen Arnhem waren volgens Omroep Gelderland niet bereikbaar voor commentaar.

Het is niet de enige zaak die loopt tegen Peter Gillis. Zijn ex, Nicol Kremers, deed eerder meerdere keren aangifte tegen hem wegens mishandeling. De zaak zou eind augustus beginnen maar is uitgesteld om de aangifte van Kremers beter te onderzoeken: