Peruaanse advocaat wil net van corona herstelde Joran van der Sloot proberen vrij te krijgen

0

De Peruaanse advocaat van de voor moord op de Peruaanse Stephany Flores veroordeelde Joran van der Sloot gaat proberen zijn cliënt vrij te krijgen. Joran, die recent corona kreeg, werd in 2012 veroordeeld tot een gevangenisstraf voor 28 jaar en moet tot 2038 zitten, maar  advocaat Altez hoopt Joran dat Joran zijn terugkrijgt in 2022 na het uitzitten van een derde van zijn straf.

“Op dit moment zit Joran in het herstelproces. Momenteel heeft hij fysiek het meest zware achter de rug en ziet hij er weer beter uit. Hij neemt nog steeds zijn medicijnen, maar hij voelt zich een stuk beter. Hij heeft ongeveer 15 tot 20 dagen geleden het coronavirus opgelopen”, zegt zijn advocaat tegen Shownieuws.


Joran van der Sloot zit vast voor de moord op de Peruaanse vrouw Stephany Flores. Joran wordt ook nog altijd verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Curaçao.  Hij zit momenteel vast in de gevangenis in de Peruaanse stad Juliaca.

Van der Sloot is nooit in levensgevaar geweest. “Onder de symptomen die Joran vertoonde, waren de volgende: koorts, lichamelijke ongemak en ademhalingsproblemen. Hij heeft echter nooit op de intensive care in een ziekenhuis gelegen.” Hoewel de situatie van Van der Sloot niet levensbedreigend was, werd hij wel overgeplaatst naar ziekenboeg van de gevangenis en verbleef hij in isolatie. “Joran was geïsoleerd samen met andere gedetineerden die ook positief getest waren voor COVID-19. In Peru zijn cellen vaak gedeeld. Vaak niet met 2, maar soms wel met 8 mensen tegelijk.”


Inmiddels is Van der Sloot aan de betere hand. “Joran weer terug geplaatst in zijn cel en verblijft hij niet langer op de ziekenboeg”, volgens Altez. Toch is hij nog niet van het virus af. “Zijn testresultaten zijn nog steeds positief en kan hij nog niet terug treden tot de generieke gevangenis populatie. Ongeveer tachtig procent van de gevangenispopulatie is momenteel besmet met het coronavirus. Het is niet iets wat specifiek Joran van der Sloot is overkomen, maar hij was een van de eerste die besmet raakte in de ‘La Capilla’ gevangenis”, zegt Altez. “Veel gedetineerde zijn inmiddels overleden of vechten tegen het coronavirus.”

Joran werd in 2012 veroordeeld tot een gevangenisstraf voor 28 jaar en moet tot 2038 zitten, maar  advocaat Altez is bezig, zo vertelt hij Shownieuws, om hem vervroegd vrij te krijgen. “Wij plannen om te gaan pleiten voor ‘Semi-Freedom’ waar Joran van der Sloot vrijheid hoopt te krijgen na het uitzitten van een derde van zijn straf in 2022. Persoonlijk denk ik dat dit moeilijk te behalen zal zijn voor Joran, maar wij zullen zien hoe het loopt. Ik denk dat het moeilijk zal worden omdat zijn slachtoffer van een financieel invloedrijke positie afkomstig is en zij dat voor hem enorm moeilijk kunnen maken.”