POEN, POEN, POEN, POEN! Krabbelt Derksen terug? ‘John de Mol kan ons voor de rechter slepen’

0

Johan Derksen zet de deur voor een nieuw seizoen Veronica Inside met aan tafel hemzelf, Genee en Van der Gijp op een kier. En hoe hij dat doet mag opmerkelijk heten. Volgens Derksen kan Talpa-baas John de Mol het trio voor de rechter slepen als ze er de brui aan geven. En dat gaat de heren dus geld kosten en dan kan je maar beter samen aan een tafel nog een seizoen Veronica Inside maken…

Het leek voorbij voor Veronica Inside, maar Johan Derksen zet de deur voor een nieuw seizoen Veronica Inside nu tóch op een kier. en wijst daarbij naar Talpa-baas John de Mol. Derksen en René van der Gijp raakten gebrouilleerd met Wilfred Genee, nadat de presentator in het racismedebat – zoals Derksen het noemt – ‘de kant van de vijand’ koos. De twee hebben herhaaldelijk aangegeven dat Veronica Inside in de huidige setting geen toekomst heeft, maar Derksen laat vandaag, zondag, op Radio Rijnmond een ander geluid horen.


“Ik heb Wilfred en de directie hier (bij hem thuis in Grolllo, red) op bezoek gehad en er is wat verbetering, maar ik kan niet zeggen dat daar glimlachend weer ga zitten. Ik heb mijn bedenkingen”, verklaart Derksen. “Wilfred koos met zijn houding de kant van de vijand en dat is heel teleurstellend.”

Bij Talpa legt men de bal bij Derksen, Genee en Van der Gijp, maar De Snor zegt dat de drie ook nog een contract hebben voor het komend seizoen. “John de Mol kan nog zeggen: jullie hebben een contract en gaan er maar zitten. Anders pleeg je contractbreuk en dan sleep ik je voor de rechter. Hij heeft ook nog wat te zeggen.”


Vorige maand zei Derksen nog dat het einde van Veronica Inside zijn ‘duurste principiële besluit ooit’ is, omdat hij 600 duizend euro weg zou gooien. “Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken”, liet hij toen weten.

Dat lijkt allemaal, nu het echt om geld gaat, toch iets genuanceerder te liggen.