PATTY HARPENAU zou gaan trouwen met de buurman…

0

(Beeld: Patty Harpenau)

Patty Harpenau  zou gaan trouwen met haar buurman Michiel Kuethe, maar die huwelijksklokken zullen niet luiden. De schrijfster en kunstenares heeft buurman Michiel de bons gegeven.


‘Ik ben met gierende banden bij Michiel weggegaan,’ vertelt Patty Harpenau (64) aan Story. ‘Ik had daar een goede reden voor, maar ik wil Michiel niet beschadigen of een trap nageven.’

In 2019 vroeg buurman Michiel Patty ten huwelijk ‘Ik ben na mijn verloving met Michiel door mijn beste vriend toegesproken: Pat, wat ga je in godsnaam doen? Je gaat toch niet met die man trouwen? Na enige tijd heb ik de knoop doorgehakt en onze verloving en relatie verbroken. We zouden in december trouwen en in november heb ik de boel afgeblazen. Daar deed ik Michiel veel verdriet mee. Ik heb het zo zacht mogelijk verteld… Maar ja, vind maar eens de juiste woorden. Dat kwam keihard bij hem aan.’


Een eerder huwelijk met Israëliër Shmuel Dahan strandde toen zoons Noam en Dotan respectievelijk pas vier jaar en acht dagen oud waren. ‘Ik stond letterlijk met een plastic tas met daarin twee luiers op Schiphol. Ik had helemaal niets,’ zei ze daar eerder over. Terug in Nederland vond Patty nieuw geluk bij sportjournalist Jos Kuijer, die op dat moment nog getrouwd was met presentatrice Tineke Verburg.

Toen Tineke erachter kwam dat ze werd bedrogen, knipte ze alle knopen van Jos’ overhemden en broeken af, stopte zijn kleding in een tas en deed daar een briefje bij met de tekst: Hé Jos, ze kan toch zo goed naaien?! Patty en Jos trouwden in 1997, maar hun geluk bleek geen lang leven beschoren te zijn. Daarover vertelde ze eerder aan Story: ‘Wij zijn niet gescheiden omdat ik niet meer van hem hield, maar omdat hij een serieus alcoholprobleem had. Dat kon niet goed gaan met mijn twee jonge kinderen, dacht ik. En dat ging het ook niet.’