PATTY BRARD haalt uit naar stichting Yolanthe: ‘Als ik daar als een kerstbal moet gaan zitten, daar bedank ik dan voor’

0

De stichting van Yolanthe Cabau, Free a Girl, bestaat 15 jaar en dat viert ze eind deze maand met een groot feest op Ibiza. De uitgenodigde Patty Brard heeft ‘vriendelijk’ bedankt nadat ze een e-mail kreeg van de organisatie dat zij een NDA, een geheimhoudingsverklaring, moest tekenen wanneer ze dit niet zou doen zou ze een geldboete van maar liefst 5000 euro krijgen.

Het feest ter ere van het 15-jarige bestaan van de stichting wordt gegeven in het huis van Yolanthe op Ibiza. Brard doet al jaren vrijwilligerswerk voor Free a Girl, een stichting die onder andere door Yolanthe Cabau in 2008 werd opgericht, om te vechten voor een wereld zonder seksuele uitbuiting van meisjes. Niet vreemd dus dat Patty ook werd uitgenodigd.


Brard was plan te gaan tot ze een e-mail ontving van de organisatie waarin stond dat zij  een NDA oftewel een geheimhoudingsverklaring moest tekenen. Wanneer ze dit niet zou doen, zou ze een geldboete van maar liefst 5000 euro ontvangen als ze details over het feest naar buiten zou brengen. De NDA geldt alleen voor ‘mediamensen’.

Patty heeft Free a Girl een boze e-mail heeft gestuurd. Volgens Patty is Yolanthe een heel fijn mens. “Maar die PR (van Free A Girl, red), die laat de wensen over” als ik daar als “een kerstbal moet gaan zitten, daar bedank ik dan voor,” vertelde ze in Shownieuws.


Free a Girl heeft gereageerd op dit alles, en die zeggen het volgende: “Dit evenement is besloten omdat er meerdere ondernemers zijn, die niet willen dat het in de media komt. Alle gasten worden uitgenodigd als goede vrienden van de stichting en niet als media ‘Mediamensen’ zoals Patty hebben een NDA ontvangen, om te verzekeren dat ze er als persoon zitten en niet voor de media.