Patricia Paay (71) blikt terug op scheiding met Adam Curry: ‘Ik had nog nooit meegemaakt dat iemand mij niet meer wilde’

0

Patricia Paay (71) blikt terug op haar scheiding van Adam Curry, die haar verliet voor Micky Hoogendijk . een scheiding die haar niet in de koude kleren ging zitten. “Ik had nog nooit meegemaakt dat iemand mij niet meer wilde”. Toch bleef ze overeind: neus in de lucht, borst vooruit. “Mijn trots was mijn redding.”

Dat haar Adam in 2009 haar verliet omdat hij verliefd was geworden op Mick Hoogendijk kan Patricia Paay anno 2020 nog altijd niet bevatten, zo vertelt ze in Libelle. “Het kwam als donderslag bij heldere hemel. Adam en ik waren al 21 jaar gelukkig getrouwd, we respecteerden elkaar, ik had nog nooit naar een andere man gekeken. We beleefden samen geweldige avonturen en leidden een heerlijk leven met onze dochter Christina. Maar van de ene dag op de andere was het allemaal over. Hij vertrok. Ik zakte door mijn knieën op de grond en belde mijn moeder. ‘Ach kindje toch’, zei ze sussend. Het was een enorme klap. Ik had nog nooit meegemaakt dat iemand zei dat hij me niet meer wilde. Ik hoorde weleens zulke verhalen, maar had geen idee hoe dat moest voelen. Nu wist ik het. Ik voelde me minderwaardig en begreep er niks van: we waren toch gelukkig? Ik was in shock. Later ontdekte ik dat híj niet goed in zijn vel zat en – nog meer – geluk zocht omdat het misschien ergens anders toch beter was.”


Adam Curry

Het verdriet van Paay deelde zij met dochter Christina. “Christina en ik huilden heel wat af samen. Voor haar was de schok minstens zo groot; een paar dagen eerder had ze op school nog een werkstuk ingeleverd over de echte liefde tussen haar ouders. Ik hoor haar nog gillen: ‘Nu sta ik compleet voor gek!’ Haar heilige geloof in ware liefde ging in rook op. Ik had zo met haar te doen. Het maakte me ook kwaad, kwaad, kwaad – dat was fase twee. Gelukkig schakelde ik snel door naar fase drie, een golf van energie en succesdrang. Het gevoel van: potverdorie, ik zal eens laten zien wat ik in huis heb, ik heb jou echt niet nodig. Kort na de breuk had ik een liveshow van Holland’s Got Talent. Tegen ontwerper Paul Schulten zei ik: ‘Ik wil waanzinnig van die showtrap af komen. Al die tranen moeten verleden tijd zijn, ik wil als winnares boven aan die trap staan.’ Ik was nog verre van stabiel, maar daar ging ik: kin omhoog, neus de lucht in, met trillende benen die trap af. En wat denk je? Het publiek steunde me door massaal overeind te komen en te klappen. Dat applaus emotioneerde me, maar belangrijker: het sterkte me.”


Inmiddels is Paay gelukkig met de 32 jaar jongere Robbert Hinfelaar. Het grote leeftijdsverschil, 39 jaar, tussen Paay en man Robert maakt wel, zo vertelde ze in weekblad Privé, dat Paay een ding heel zeker weet…. “Ik maak me wat dat betreft geen illusies en heb me erbij neergelegd dat hij (man Robbert, red) op een dag naast iemand anders wakker zal worden. Dat hoort gewoon bij de leeftijden die hij en ik hebben. Forever Young staat er op mijn arm getatoeëerd. In mijn hoofd blijf ik altijd dertig à veertig jaar, maar lichamelijk merk ik dat het nu wel hard gaat. Iets wat je overigens na je vijftigste al langzaam begint te merken. Mijn verjaardag vier ik daarom al een tijdje niet meer, want ik zie het niet meer als reden voor een feest. Ik wil voorlopig nog niet aan mijn einde denken, maar mocht het morgen ineens klaar zijn, dan kan ik wel zeggen dat ik een leuk leven heb gehad. Ik heb alles eruit gehaald wat erin zit en kan tevreden zijn.’

BINNENKIJKEN bij PATRICIA PAAY die dankzij gulle vriend van haar AOW appartement van €1995 per maand kan betalen