Paste prinses Beatrix op kleinkinderen Amalia en Alexia in Griekenland?

0

© RVD – Jeroen van der Meyde

Nieuw hoofdstuk in de Griekse vakantiesoap van het koninklijk gezin. Royaltyverslaggever Rick Evers suggereert dat het prinses Beatrix was die op Amalia en Alexia heeft gepast nadat vader Willem-Alexander,  moeder Maxima en  jongste dochter Ariane de dag na het begin van hun Griekse zonvakantie weer naar Nederland vertrokken vanwege de storm van kritiek op het tripje.


Evers kan zich eigenlijk niet voorstellen dat Willem-Alexander en Máxima hun dochters Amalia en Alexia (16 en 15) alleen hebben achtergelaten in Griekenland. Hij gooit een andere optie op tafel: prinses Beatrix hield haar kleinodchterss gezelschap tot ze afgelopen dinsdag weer naar ons land vlogen.

Evers legt uit: “Op Drakensteyn hangt de standaard van prinses Beatrix als zij op het kasteel aanwezig is. Die hing er niet.” Het is natuurlijk puur speculeren wat hij hier doet maar het zou zomaar een optie kunnen zijn in deze koninklijke soap, die het land al dagen bezig houdt. “Maar het zou ook kunnen dat oma in haar vakantiehuis in Italië zat”, besluit Evers in het radioprogramma van Wouter van der Goes op NPO Radio2.


Als oppasoma haalt Beatrix in wat ze als moeder heeft gemist. Zelf worstelde ze met het werkend moederschap. Ze vond dat ze te weinig thuis was voor haar jongens. Met haar kleinkinderen krijgt ze een tweede kans en daar geniet ze met volle teugen van.

Prinses Amalia (16) en prinses Alexia (15) vlogen daag nadat de familie naar Griekenland was vertrokken niet mee terug naar Nederland. De prinsessen mochten van hun ouders langer in het vakantieverblijf in Griekenland blijven omdat er niet genoeg vliegtickets waren voor het hele gezin. De oudste twee dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen pas afgelopen dinsdagavond terug naar huis.

Willem-Alexander besloot zijn geplande vakantie in zijn buitenverblijf in Griekenland af te breken nadat hij veel kritiek had gekregen. Politici, maar ook een groot deel van Nederland, vonden het niet kunnen dat hij met zijn gezin in het buitenland vakantie ging vieren terwijl het kabinet Nederlanders oproept voorzichtig te zijn vanwege het coronavirus en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Afgelopen woensdag kwam het koningspaar met een op Huis ten Bosch gefilmde verklaring over de commotie rond de herfstvakantie, die de Oranjes deze week in hun villa aan de Griekse kust wilden doorbrengen. Daarin bieden ze hun excuses aan.Share.