Pagina titel ...
maandag, september 21
Partner Henk Krol is ex-profvoetballer: ‘Hij durfde niet uit de kast te komen’

0

Aldo Koning. al meer dan tien jaar de partner van Henk Krol, durfde niet uit de kast te komen in de tijd dat hij nog profvoetballer was bij sc Heerenveen. Krol, de leider van de nieuwe Partij voor de Toekomst, hoopt dat voetballers dat uit de kast komen anno 2020 wel gaan doen.

Aldo speelde bij SC Heerenveen, maar durfde niet uit de kast te komen. “Dat kon in de tijd gewoon niet. Daar werd niet over gesproken.” Ook nu worden homo’s niet voldoende geaccepteerd in de voetballerij, benadrukt de politicus. “Het is nog steeds een taboe.,” vertelde Krol recent in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

(Lees verder na de advertentie)

Aldo was niet de enige profvoetballer die niet voor zijn homoseksualitiet durfde uit te komen zo weet Krol die in tijd (van 1980 tot 2012) hoofdredacteur was van de Gay Krant, Zo kreeg Krol een telefoontje van een toentertijd bekende voetballer die bekende dat hij op mannen viel, maar daar niet voor uit durfde te komen. “Ik ga geen namen noemen”, maakt Krol gelijk duidelijk. “Die voetballer zei: ik kan beter de gekste dingen doen, dat wordt me niet kwalijk genomen, maar hier kan ik niet voor uitkomen.”

Krol hoopt dat voetballers dat anno 2020 wel gaan doen. “Een voetballer uit het verleden hebben we niets aan, maar als nu een van de huidige spelers zou zeggen: ik ben daar eerlijk over, ik kom uit die kast, dan denk ik dat er veel meer uit de kast komen.” Daarmee doet Krol een oproepje, zegt hij. “Dat zou voor een heleboel jonge jongens en ook jonge meiden fantastisch zijn.”

Lees verder na advertentie

Aldo Koning, de partner van Hen Krol, wordt in de media vaak Aldo Martens genoemd, maar dat is de achternaam van zijn adoptieouders, Koning is de achternaam van zijn natuurlijke moeder.

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0