Pandjesprins Bernhard trekt zich weinig aan van coronamaatregelen: op vakantie met gezin op Ibiza

0

Het dringende advies van premier Rutte aan alle Nederlanders om niet op vakantie naar het buitenland te gaan is niet aan prins Bernhard en zijn gezin besteed. De pandjesprins zet de bloemetjes buiten op het Spaanse jetseteiland Ibiza.

 


 

 


Prins Bernhard laat de problemen in ons land letterlijk acht zich. Hij, en zijn gezin, vermaakt zich prima op vakantie-eiland Ibiza waar het gezin een tweede huis heeft. En dat doet hij, volgens weekblad Story, al een tijdje. Zo genoot hij op eerste kerstdag van een smakelijke maaltijd in het hippe restaurant Roto. Het was ook de dag de prins zijn eenenvijftigste verjaardag vierde. Bernhard vierde zijn verjaardag overigens in een propvol restaurant waar de coronavoorschriften volgens ooggetuigen met voeten werden getreden.

Het toen al geldende dringende advies aan alle Nederlanders om niet op vakantie naar het buitenland te gaan, dat op dat moment gold tot minimaal half januari, lapte Bernhard dus maar aan zijn laars. Maar, zo schrijft Story, toen was nog niet duidelijk of de prins er slechts een paar dagen met zijn vrouw Annette tussenuit was vanwege de festiviteiten of met zijn gezin.

Op die vraag geeft het weekblad een ondubbelzinnig antwoord: het complete gezin van Bernhard blijkt afgereisd naar Ibiza! ‘Deze foto is ook gemaakt in Roto vertelt een oplettende Nederlandse bezoekster van het restaurant die woonachtig is op Ibiza. ‘Ik wil geen gedoe hier omdat ik iedereen goed ken, dus dit waren de enige momenten dat ik het aandurfde om een foto te maken. Hij was er met zijn gezin en dat vind ik eigenlijk heel suf. Fatsoenlijk in elk geval niet.’

Op de beelden, in het bezit van Story, zit Bernhard op 11 januari, naast zijn zoon Benjamin (12). Daaruit blijkt dat ook het feit dat het dan begonnen thuisonderwijs in Nederland de prins niet heeft bewogen om huiswaarts te keren. Het leven in de familievilla op Ibiza bevalt het gezin kennelijk een stuk beter dan dat in een geïsoleerd Nederland.

Het klemmende verzoek van premier Rutte om alleen noodzakelijke reizen te maken geldt inmiddels tot en met eind maart.