ÖZCAN ‘EUS’ AKYUL (38) slaapt bijna niet (op zijn achttiende al voor honderd procent afgekeurd voor werk) 

0

Vandaag Inside-sidekick en Sterren op het doek-presentator Akyol (38) heeft last van een slaapstoornis. “Ik slaap slecht, word vroeg wakker en ga laat naar bed. ‘s Nachts slaap ik vier, vijf soms zes uur.” Het maakte dat hij op zijn achttiende voor honderd procent werd afgekeurd voor werk.

Artsen hebben Eus waar zijn slaapstoornis aan ligt vertelt hij in ADMezza. “Ik heb te veel bewustzijnsprikkels. Werd op mijn achttiende voor honderd procent afgekeurd voor werk. Van alles geprobeerd, van wietolie tot speciale kussens, maar niets hielp. Tot de zoveelste specialist zei: we kunnen niet iedereen genezen. Dus ik heb geleerd ermee te leven.”


Het maakt dat Özcan soms een inzinking heeft en veel op adrenaline doet. “Ik krijg energie door mijn bezigheden. Toch sluit ik niet uit dat ik op mijn vijftigste instort.” Met een personal trainer sport hij vijf keer per week en hij wandelt Eus ook veel. “Als ik vrij ben, loop ik zo veertig kilometer van Almelo naar Deventer, dat soort afstanden. Personal training doe ik om fit te blijven. Ik ben nu 38 en wil op een goede manier richting de zestig te gaan.”

De presentator onthult in ADMezza ook dat hij blij is met zijn haartransplantatie. “Wat een wonder dat ze dat kunnen, twee jaar geleden gedaan, toen ik het Boekenweekessay schreef. Ik was op mijn kruin echt kaal.”