‘Ze willen toch vertier’- Özcan Akyol (Eus) onder vuur nadat hij begrip toont voor Rotterdamse relschoppers

0

(Beeld: Jinek)

Özcan Akyol (Eus) ligt onder vuur nadat hij bij Jinek begrip toonde voor de Rotterdamse relschoppers die vrijdagavond het centrum van de Massstad veranderde in oorlogsgebied als protest tegen het coronabeleid van de regering en het vuurwerkverbod. Bij de rellen werd door de politie gericht geschoten. Eus over de relschoppers: “Normaal zaten ze nu misschien in een café of waren ze naar een voetbalwedstrijd. Dat kan allemaal niet meer. Ze willen toch vertier.”


Jinek opende vrijdagavond haar talkshow met het nieuws vanuit Rotterdam waar het protest tegen de coronamaatregelen en het voorgenomen 2G-beleid van het kabinet compleet uit de hand liep. Aan tafel ook Özcan Akyol (Eus). Hij omschreef wat hij zag als ‘oorlogsbeelden’. “Dit gaan we nog meer krijgen natuurlijk. Dit zijn die beperkende maatregelen en de uitwerking die ze hebben op mensen. (…) Mensen gaan toch manieren zoeken om hun onvrede te uiten.”

“Normaal zaten [de demonstranten]nu misschien in een café of waren ze naar een voetbalwedstrijd. Dat kan allemaal niet meer. Ze willen toch vertier”, aldus Eus. “Misschien is er toch geen draagvlak voor [de maatregelen]. (…) Er is een groep mensen die zich terecht buitengesloten gaat voelen.”


Op sociale media werd furieus geregeerd op Eus met o.a. Probeert Eus de relschoppers nou te verdedigen?

Bij de rellen zijn zeker zeven gewonden gevallen. Er zijn gewonden in verband met de geloste schoten en ook aan de kant van de politie zijn gewonden gevallen. De politie heeft minstens twintig aanhoudingen verricht, en de verwachting is dat er nog meer aanhoudingen volgen. “Van veel verdachten zijn goede beelden gemaakt”, zei burgemeester Aboutaleb tijdens een persconferentie vannacht. “Daar doen wij nog nader onderzoek naar.”

VIDEO – Rellen in het centrum van Rotterdam na demonstratie tegen coronamaatregelen