OVER EN UIT! ‘Dirk Kuyt en zijn Gertrude gaan scheiden’

0

Het huwelijk van Dirk Kuyt (39) en zijn Gertrude (37) is voorbij! Daarmee worden de geruchten bewaarheid die al een tijdje de ronde doen dat het huwelijk in zwaar weer zou verkeren. Dirk en Gertrude zijn zeventien jaar geleden met elkaar getrouwd. In 2003 stapten zij in het huwelijksbootje. Samen hebben zij vier kinderen: Aidan Benjamin, Jorden, Noëlle en Roan Dirk.

het verhaal van de nakende scheiding van gisteren is inmiddels vandaag bevestigd door de ex-voetballer die nu trainer is van de Feyenoord jeugd. Kuyt wilde het nieuws pas willen bevestigen als hij en Gertrude iedereen binnen de familie op de hoogte had gesteld over de breuk.


Kuyt: “Het is een verdrietige situatie waarin het gezin en ik zitten. Zowel Gertrude als ik moet het uit elkaar gaan verwerken en ik moet zorgen dat het ook voor de kinderen een goede plek gaat krijgen.”

Hij prijst zich, zo zegt hij in de Telegraaf, gelukkig dat de band met zijn vier kinderen sterk is. “Die band wil ik ook sterk houden. Ik wil dicht bij hen in de buurt blijven, zodat ik er kan zijn wanneer dat nodig is.” De ’kids’ moeten in de toekomst op beide ouders kunnen rekenen, zegt hij ook. “En dat gaat ook gebeuren.” Uit alles wat hij een paar uur lang over zijn gezin vertelt, blijkt hoe trots hij is op wat ze in al die jaren samen hebben meegemaakt en bereikt. Daar zit ook de pijn.


Dochter Noëlle, de zonen Roan, Jorden en Aidan heeft hij in het bijzijn van Gertrude op de hoogte gesteld van de scheiding. Het was het moeilijkste wat hij ooit over zijn lippen heeft moeten laten komen. Hij probeert uitgerekend in de coronaperiode zoveel mogelijk tijd met ze door te brengen en dingen met ze te doen.

In zijn illustere loopbaan speelde Kuyt voor vier profclubs. De blonde aanvaller kroop uit zijn schulp bij FC Utrecht, werd een wereldster bij Liverpool en Fenerbahce en verwierf een legendarische status bij Feyenoord.

Share.