Ouveprijs voor Ivo Niehe – Tim Hofman wint Gouden Televizier-Ring voor Over mijn lijk

0

De meest prestigieuze prijs, de Gouden Televizier-Ring is dit jaar gewonnen door ‘Over Mijn Lijk’ met 63 procent van de stemmen. Het werd hiermee dé avond van Tim Hofman. Hij won eerder al de Televizier-Ster Online-videoserie voor #BOOS en de Televizier-Ster Presentator. Een speciale oeuvreprijs ging naar Ivo Niehe, die begint aan zijn veertigste seizoen van de TV Show.

In totaal waren er drie programma’s in de running voor de felbegeerde Ring, maar slechts een kon er met de prijs vandoor gaan. Met Over Mijn Lijk wisten de makers en Tim Hofman al jaren de kijker te ontroeren en dat is dit jaar eindelijk bekroond met de Gouden Televizier-Ring. Het is hiermee dé avond van Tim Hofman. Hij won eerder al de Televizier-Ster Online-videoserie voor #BOOS en de Televizier-Ster Presentator.


Het Gouden Televizier-Ring Gala zag er door het coronavirus anders uit dan voorgaande jaren. Geen volle zaal, maar alleen de genomineerden in die zaal. De presentatie was dit jaar in handen van Dionne Stax en Frits Sissing.

Normaliter nemen Jan Smit en Rik van de Westelaken het Gouden Televizier-Ring Gala voor hun rekening, maar ook dat moest dit jaar ook anders, omdat Jan Msit zelf genomineerd was met Beste Zangers en Rik was verhinderd door zijn werk voor Wie is de Mol?.


André van Duin, met Hofman en Beau van Erven Dorens genomineerd in de categorie ’beste presentator’, bleef met lege handen achter. Hij maakte ook kans op de prijs voor ’beste acteur’, maar die werd gewonnen door Elise Schaap.

Een speciale oeuvreprijs ging naar Ivo Niehe, die begint aan zijn veertigste seizoen van de TV Show. “Ik wil nu janken. Dat doe ik niet, omdat ik het een betrekkelijke verdienste vind”, zei hij tegen Paul de Leeuw, die de presentator ontving in huiselijke omgeving. Alleen Willem Duys, Mies Bouwman en Linda de Mol kregen de prijs eerder.

Chantal Janzen won voor de zesde keer de Televizier-Ster voor beste presentatrice: een record. “Ik heb dus wat dingen opgeschreven omdat ik vind dat dat best kan”, knipoogde ze in haar speech naar Famke Louise, waarna ze de jonge influencer steunde met. “Ik wil deze prijs opdragen aan de cultuur. Met als mooi voorbeeld Diederik Gommers die op tv heeft laten zien hoe je verbinding kunt maken op televisie ondanks verschillende standpunten. Hij heeft laten zien wat een bijzonder medium televisie is. Dit soort gebeurtenissen kan alleen live op televisie, in een theater of in een concertzaal. Dit is waarom televisie nog steeds meetelt.”

Ook in de prijzen viel Martien Meiland: hij heeft, na de Gouden Televizier-Ring vorig jaar, nu de award voor aanstormend talent gewonnen op het Gala. “Van twee twintigers”, zei de kastheelheer, die won voor Cash or trash. “Dan sta ik hier als 59-jarige. Dat kun je toch niet verzinnen?”