Ouders van deelnemers Voice Kids verbijsterd over aantijgingen tegen MARCO BORSATO: ‘Er zijn altijd anderen bij’

0

(Beeld: borsato.nl)

Ouders die hun kinderen in 2019 mee hebben laten doen aan The Voice Kids zijn verbijsterd over de beschuldigingen aan het adres van Marco Borsato. Hij zou seksueel een grens over zijn gegaan bij minderjarige meisjes. Volgens de moeder van een meisje dat in 2019, het jaar waarin het vermeende misbruik zou hebben plaatsgevonden was haar dochter nooit alleen met Marco. “Dan zijn er altijd anderen bij.”


“Als dit echt waar is, is dat heel heftig, maar wij kunnen ons er totaal niets bij voorstellen,” zegt moeder Sharon Doelwijt tegen het AD. Haar dochter was een van de twaalf deelnemers die Marco Borsato coachte in de laatste fase van de talentenjacht. “Wij hebben nooit gemerkt dat er iets speelde of dat meiden heel close met hem waren. Wij hebben zelf ook totaal geen naar gevoel overgehouden aan het contact met hem. Hij was voor onze dochter altijd super aardig en begripvol.”

Ook een andere familie zegt tegen de krant helemaal niets van de beschuldigingen te hebben meegekregen. “We hebben het na alle berichtgeving nog eens aan onze dochter gevraagd, maar zij herkent zich totaal niet in dit verhaal.”


Borsato ligt al enige tijd onder vuur nadat verschillende ‘juice channels’, kanalen die ongefilterd roddels over BN’ers verspreiden, de zanger betichtten van grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige meisjes. Dat zou volgens de juice channels twee jaar geleden zijn gebeurd op een barbecue die Marco bij hem thuis organiseerde voor kandidaten die hij in talentenjachten begeleidde.

Moeder Doelwijt zegt in het AD het zich moeilijk te kunnen voorstellen dat er op die barbecue iets onoorbaars zou zijn gebeurd. “Iedereen die ooit in zijn team heeft gezeten wordt hiervoor uitgenodigd. Wanneer zou hij dat dan ongemerkt hebben moeten doen?” Ook tijdens de repetities voor de talentenjacht waren deelnemers volgens de moeder nooit alleen met Marco en zo vaak zagen ze hem überhaupt niet. De dochter van Doelwijt is hooguit drie keer met Marco opgetrokken. “En dan zijn er altijd anderen bij.”

De juice channels Life of Yvonne en RoddelPraat kwamen vorige maand met het verhaal dat Marco Borsato zich aan jonge meisjes, tussen de 13 en 15 jaar, zou hebben vergrepen op een barbecue die hij voor The Voice Kids-deelnemers bij hem thuis organiseerde. Een verhaal dat, volgens RoddelPraat komt uit de koker van de moeder van een van de meisjes. RoddelPraat: “Daar heeft hij ten minste twee meisjes overal betast, op alle plekken die vrouwelijk en privé zijn. Een van die meisjes schreef het op in haar dagboek.” Een dagboek dat door de moeder werd gelezen.

RoddelPraat: “De moeder confronteerde Borsato met de beweringen van haar dochter in het dagboek en de zanger bekende. Wat hij niet wist dat de moeder het gesprek opnam. De moeder zou geen aangifte willen doen om haar dochter te beschermen.”

RoddelPraat kwam overigens nog niet met een schim van wat bewijs zou kunnen zijn voor de zware beschuldiging aan het adres van Borsato. De vrouw die met het verhaal kwam over haar door Borsato betaste dochter heeft zelf Marco gewerkt, maar dat dat dienstverband werd twee jaar geleden door Borsato beëindigd. En bepaald niet in goede harmonie. De twee spreken zelfs niet meer met elkaar. ‘Dat is niet voor niets. Het is twee jaar geleden volledig geëscaleerd tussen Marco en mij. Toen heb ik als zzp’er onze samenwerking abrupt beëindigd. Dat was om persoonlijke redenen. Sindsdien heb ik ook geen enkel contact meer met Marco. Ik heb alle banden verbroken,’ liet de vrouw vorige week weten in Story.