Ouders Maddie McCann per brief door politie ingelicht dat dochter dood is

0

Gerry en Kate McCann, de ouders van de in 2007 verdwenen Madeleine (3), hebben een brief gekregen van de Duitse justitie waarin staat dat hun dochter overleden is. De Duitse justitie schrijft de ouders ook dat ze ‘concreet bewijs’ hebben, maar dit op dit moment vanwege het nog lopende onderzoek niet kunnen delen.

Hans Christian Wolters, de openbaar aanklager die het onderzoek naar de Duitse verdachte Christian Brückner leidt, zegt in de Britse krant  The Mirror: “Ik sympathiseer met de ouders, maar als we meer details aan hen onthullen, kan dat het onderzoek in het gedrang brengen. Dit is een moordzaak, geen verdwijningszaak meer.”


“We hebben concreet bewijs dat onze verdachte Madeleine heeft gedood”, aldus Wolters, die de brief naar de ouders verstuurde. “We houden er natuurlijk rekening mee dat het heel moeilijk zal zijn voor de familie als we hen zeggen dat we ervan uitgaan dat Madeleine dood is. Maar we kunnen niet zeggen waarom ze dood is. Het is belangrijk dat we de dader pakken.”

Volgens Wolters is ook de Britse politie ingelicht. “Maar ook zij hebben niet alle bewijzen die wij hebben”, zegt de Duitser. “We hebben de resultaten van ons onderzoek gedeeld, maar niet elk detail.”


De 43-jarige Duitser Christian Brücknre (foto: politie Milaan)

De Portugese politie. zo schrijft de krant Sol, zou van plan zijn om waterputten te onderzoeken bij een villa die Brückner huurde in Praia da Luz, in de buurt van waar Maddie McCann verdween. Dat berichtte de Portugese krant Sol.

Valk voor haar vierde verjaardag, op 3 mei 2007, verdween Madeleine McCann uit het vakantie-appartement dat het gezin in de Ocean Club in het Portugese Praia da Luz had gehuurd. Op het moment van haar verdwijning zaten haar ouders wat verderop met Britse vrienden te eten.

Na een jarenlange onderzoek maakte de Duitse politie recent bekend dat de 43-jarige Duitser Christian Brückner verdacht wordt van de ontvoering en de moord op het meisje. Brückner zat al in gevangenis voor het dealen van drugs en werd vorig jaar werd veroordeeld voor een verkrachting in Praia da Luz in 2005.