Oud SBS-baas Fons van Westerloo haalt uit naar ‘linkse dames’ 5 Uur Show en Talpa-baas John de Mol:

0

Rel in omroepland. SBS6-oprichter Fons van Westerloo is niet te spreken over de koers van zijn oude zender. Van Westerloo snapt niet alleen niets van het ‘linkse’ presentatieduo van de 5 Uur Show, maar ook niet van de koers die John de Mol met zijn zender vaart. “Als John de Mol chagrijnig wordt, is er een kans dat SBS6 en de zusterzenders worden verkocht”.

SBS6-oprichter Fons van Westerloo ziet met lede ogen de huidige koers van zijn oude zender aan. Hij zegt bijvoorbeeld niets te begrijpen van de beslissing om Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo aan te stellen als presentatieduo voor de nieuwe 5 Uur Show.


“Die worden weggevaagd. Helemaal als maandag Eigen Huis En Tuin rond hetzelfde tijdstip begint en straks ook weer Tijd Voor MAX. Het zijn twee prima presentatrices, maar ze passen niet bij de zender”, aldus de televisiemaker, die het duo ookomschrijft als “linkse dames”. “Als je wil dat SBS6 groot blijft, moet je consequent zijn. Niet kiezen voor zoiets én de Meilandjes. Dan krijgt de kijker kortsluiting,” zo zegt hij vandaag in De Telegraaf.

John de Mol


“Zetten ze Piet Paulusma op straat! Die man was echt hyperpopulair. Ach, als ze RTL willen spelen, doe het dan consequent. Dan is Chateau Meiland er ook niet op zijn plaats. () “Wat ook niet handig is, is dat je als producent je programma’s gaat testen op je eigen zender, kijk daarbij ook naar de doelgroep. Ik denk dat ze met elkaar rond de tafel moeten om de koers te gaan bepalen. Je moet durf hebben en tegen kritiek kunnen. Als John de Mol chagrijnig wordt, is er een kans dat SBS6 en de zusterzenders worden verkocht of fuseren met RTL. Dat zou jammer zijn.”

De voormalig SBS-baas geeft wel toe dat het in deze dagen niet makkelijk is een zender te bestieren. “Met alle streamingdiensten is het wel lastiger geworden. Er is niet meer makkelijk aan goede films of series te komen. Maar dan moet je creatief worden en geen formats gaan kopiëren. Van De Telegraaf moet je ook geen Volkskrant willen maken.”

SBS heeft via een woordvoerder laten weten niet inhoudelijk te reageren. “De uitspraken laten wij bij Fons van Westerloo.”