Oud-president woest…. FBI valt huis DONALD TRUMP in Florida binnen

0

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zegt dat FBI-agenten zijn huis in Palm Beach in de staat Florida zijn binnengevallen. “Mijn prachtige huis, Mar-a-Lago in Palm Beach, wordt op dit moment belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten”, schrijft Trump in een verklaring die hij op zijn eigen sociale netwerk Truth Social plaatste. De FBI-agenten zouden ook zijn kluis hebben doorzocht.

“Nadat ik heb meegewerkt met de relevante overheidsorganisaties was deze onaangekondigde inval in mijn huis niet nodig of gepast”, aldus Trump. De voormalig president Hij beschuldigt de “de radicaal-linkse Democraten” ervan hem koste wat kost ervan te willen weerhouden zich te kandideren voor de presidentsverkiezingen van 2024. Ook zou de inval de Democraten volgens Trump moeten helpen bij de tussentijdse verkiezingen voor het Huis en de Senaat in november.


Volgens The New York Times heeft de inval te maken te maken met vertrouwelijke documenten die Trump zou hebben meegenomen naar Mar-a-Lago nadat hij uit het Witte Huis vertrok. Ook The Washington Post schrijft dat de inval om vertrouwelijke documenten zou gaan en zegt erbij dat er een gerechtelijk zoekbevel voor zou zijn afgegeven.

Dat de FBI het huis van Trump doorzoekt zou ook kunnen betekenen dat het onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 zich toespitst op Trump zelf. Het Witte Huis verwijst naar het ministerie van Justitie, maar ook dat wil geen commentaar op de verklaring die Trump op Truth Social plaatste.