Oud-GTST-acteur GEERT HOES loopt zeldzame bacterie op: ’35 kilo afgevallen’

0

Beeld: CP/Facebook)

Geert Hoes is bijna 35 kilo afgevallen. De oorzaak is een zeldzame bacterie die hij heeft opgelopen. De voormalig GTST-acteur ligt ook al maanden in het ziekenhuis. “Ik voelde mij al lang niet topfit. Niet wetende dat er een ‘sluipmoordenaar’ in mijn lichaam bezig was.”


De veertigjarige acteur en presentator deelt zijn verhaal op sociale media waar hij vertelt dat hij op een gegeven moment “wat klachten” kreeg en “niet helemaal zichzelf”  was en ook afviel. Toen de voormalig GTST-acteur zich liet onderzoeken, dacht het ziekenhuis in eerste instantie aan darm- of alvleesklierkanker.

“De tijd na dit gesprek met de arts, was een hel. Bijna 35 kilo afgevallen, ziekenhuis in en uit, niet meer kunnen lopen, moeilijk kunnen praten, wegvallen en intense pijnen”, schrijft Hoes. “Na vele onderzoeken, scans en biopten bleek ik een zeldzame bacterie te hebben opgelopen. De kans op het winnen van de jackpot bij de Staatsloterij is volgens de artsen nog groter.”


Naast de bacterie werd ook een parasiet aangetroffen in het lichaam van Hoes. “Een parasiet die je letterlijk van binnen opeet. Vanaf het begin heb ik ook tegen de artsen gezegd dat het voelde alsof ik van binnen werd opgegeten.”

Hoes ligt nog in het ziekenhuis en schrijft dat het behandeltraject nog wel even gaat duren. “Ik voel me lichamelijk soms een oud opaatje en soms weer wat beter. Maar ik voel ook dat ik dit kan en ga overwinnen! Hoe zwaar het traject ook nog gaat zijn, we gaan dit aan en ik heb genoeg om voor te vechten.”

Geert heeft inmiddels “zijn eerste rondje behandeling” van het traject gehad. “Er is een traject ingezet, waarbij we hopelijk met deze behandeling weer een beetje naar boven kunnen kijken.”

Ook deelt hij advies: “Hoe diep de dalen ook zullen worden of zijn, probeer altijd de oplossing te blijven zien en hoop te houden en kracht te putten uit de kleinste dingen. Ook al wil je op sommige momenten door al het verdriet en pijn heen ook de positieve dingen even niet meer zien.”