Orgel Joke verloor begin dit jaar haar Robbert: ‘Ik mis hem heel erg. Maar het was gewoon geen leven meer voor hem’

0

45 Jaar waren Orgel Joke (71) en haar Robbert getrouwd toen het noodlot toesloeg. Eind augustus vorig jaar kreeg Robbert te horen dat hij longkanker had. Afgelopen januari overleed hij aan die ziekte. “Ik mis hem heel erg.,” zegt Joke Meijer, “maar het was gewoon geen leven meer voor hem.”

Joke Meijer weet niet wat ze meemaakt. De 71-jarige Joke Meijer, beter bekend als Orgel Joke, weet niet wat ze meemaakt nu ze voor het ene tv-programma na het andere gevraagd. Zo is zij iedere zaterdagavond te zien bij Linda de Mol in Ik hou van Holland en was zij te gast bij Paul de Leeuw in zijn Ranking the Stars. Alleen naar een partner zoeken op tv bij First Dates weigerde ze. “Van dat aanbod schrok ik. Ik ben nét weduwe geworden en moet nog wennen aan het alleen zijn. En ten tweede zal ik nooit met een date op televisie verschijnen, dat is niks voor mij,” zegt ze deze week in Weekend.


Voor Joke is het verdriet over het overlijden van man robbert waar ze 45 jaar mee samen was nog lang niet verwerkt. Mijn man Robbert hoorde eind augustus vorig jaar dat hij kleincellige longkanker had. Eind januari overleed hij, dus het is heel snel gegaan.”

’Aan kleincellige longkanker kunnen ze niet veel doen. Er is geprobeerd z’n leven te verlengen met Chemotherapie, maar toen werd hij alleen maar zieker. Op een gegeven moment was het gewoon niet meer leefbaar. Robbert heeft toen zelf besloten dat hij met de behandelingen wilde stoppen, waarna het heel snel is gegaan. Ik mis hem heel erg. dat begint al ’s morgens als je in je eentje aan de koffie zit. Maar het was gewoon geen leven meer voor hem. Daarbij heb ik gelukkig heel veel om handen. Af en toe pas ik op mijn kleindochter en zoon. Dus ik verveel me eigenlijk geen moment.”


Joke vertelt in het weekblad ook dat zij in het verleden vaak liedjes speelde voor haar Robbert.
“Ja, en dan zong hij vaak mee. Dat was heerlijk. Dus ik weet zeker dat hij heel trots op me is. Mijn man hield van Hollandse liedjes. maar ook van Una Paloma Blanca was hij fan. Robbert had een heel lage stem, dan deed hij weleens de bas bij de liedjes.”

Dat Joke nu een Bekende Nederlander is heeft alles te maken met de dood van haar Robbert: “Het was opeens zo stil in huis en toen kwam corona er ook nog overheen. Ik kon me er niet toe zetten een boek te lezen en Jeffrey had door dat ik al een halfjaar mijn keyboard niet meer had aangeraakt. Door zijn Stimulans ben ik er weer mee begonnen. Muziek maakt je zo vrolijk. Als ik aan het spelen ben, denk ik nergens anders aan. Dat heeft mij door het rouwproces been geholpen, net als alle lieve berichtjes op Instagram en alles wat ik nu meemaak. Het zorgt ervoor dat ik het leven weer aankan,” zegt ze in Weekend.

Ze vertelt ook dat ze werd gevraagd voor het datingprogramma First Dates, de BN’er-versie. Maar dat doet ze dus niet! “Van dat aanbod schrok ik. Ten eerste zit ik helemaal niet op een andere man te wachten, ik ben nét weduwe geworden en moet nog wennen aan het alleen zijn. En ten tweede zal ik nooit met een date op televisie verschijnen, dat is niks voor mij.”