Inbrekers proberen hun slag te slaan in Italiaanse villa Oranjes

0

Er is  ingebroken in de villa Rocca dei Dragoniv an de Oranjes in Chianti, in de Italiaanse regio Toscane. De inbrekers kwamen in de nacht van zaterdag langs op het landgoed van de familie en verdwenen met de off-road auto van de familie. Deze werd niet veel later niet ver van de villa teruggevonden.

Volgens de Italiaanse krant La Nazione zouden de dieven niets van waarde meegenomen hebben. De politie is nog bezig met onderzoek,. De dieven kwamen binnen door over het hek te klimmen en de deur te forceren. Kort daarna zouden ze vertrokken zijn in een off-road auto van de familie, die later niet ver van de villa gevonden werd. Op het moment van de inbraak was er geen bewaking.


Het huis met de naam Rocco dei Draconi in Toscane is sinds 1975 in het bezit van prinses Beatrix. Nu is het van koning Willem-Alexander, prins Constantijn en Luana en Zaria, de dochters van de overleden prins Friso.

Beatrix kreeg het landgoed in 1975 van de wijnfamilie Vicini en had er voor het eerst vakantie in 1976. Het landgoed werd door Beatrix grondig gerestaureerd en voorzien van alle moderne gemakken, zoals een zwembad en een tennisbaan. Na haar inhuldiging in 1980 ging zij daar – als Koningin – voor het eerst op vakantie. Het domein werd voor de veiligheid omringd door een 4 meter hoog hekwerk met detectors.