Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – Koper afgehaakt: Chateau Meiland voor 250.000 euro minder opnieuw in de verkoop

0
Beeld: benb-tekoop.nl/
Tegenslag voor de Meilandjes! Meldde Erica Meiland eind februari dat hun Franse chateau onder voorbehoud verkocht was, de Nederlandse koper heeft definitief afgehaakt. Het chateau staat opnieuw in de verkoop. En ook nog eens voor 255.000 minder dan de oorspronkelijke vraag prijs. Volgens Martien Meiland hebben een aantal potentiële kopers zich al gemeld hebben en zijn er volgende week zelfs al een aantal bezichtigen zijn.

Op de site waar het kasteel aangeboden wordt voor net geen miljoen valt te lezen: ‘Op internet wordt veel gezocht of Chateau Marillaux oftewel Chateau Meiland verkocht is. Dat is niet het geval. Het kasteel is nog niet verkocht en is dus nog beschikbaar voor een koper’. Martien Meiland laat vandaag aan RTL Boulevard weten dat een aantal potentiële kopers zich al gemeld hebben er dat er volgende week zelfs al een aantal bezichtigen zijn.

Eind februari vertelde Erica Meiland aan tafel bij Jinek dat het Franse kasteel van de familie Meiland onder voorbehoud verkocht was. “De koper is een Nederlander. We hebben vanmorgen de handtekening gezet”, aldus Erica Meiland, die toegaf opgelucht te zijn, maar ook een slag om de arm hield over de verkoop. “,Ja, maar ik vind pas dat het echt is als het echt verkocht is.”

Het bekende Chateau Marillaux, het decor van de eerste seizoenen van hun realityserie Chateau Meiland, stond toen al sinds juni 2020 te koop. De familie vroeg er in eerste instantie 1,25 miljoen euro voor, maar verlaagde de vraagprijs later naar 998.000 euro.

Het chateau draagt de naam “Chateau Marillaux” en staat niet op Funda, maar wel op www.benb-tekoop.nl: het grootste portal voor Nederlandse en Belgische kopers, verkopers en makelaars van Bed and Breakfasts en kleine hotels in het buitenland.

De economische crisis maakt ook dat het nu te koop staande kasteel van de Meilandjes waarschijnlijk ook niet de door de familie verlaagde vraagprijs van net geen miljoen zal opleveren nu de koper die dat bedrag wilde neertellen blijkbaar is afgehaakt. De helft van dat bedrag lijkt, als er al een koper te vinden is, reëler. De prijs van net geen miljoen is overigens inclusief meubelen, zwembad/terras meubilair, zitmaaier en zaken om de B&B te runnen zoals boekingssite, linnengoed, servies, wasmachines e.d.


Het door Martien Meiland (58) en vrouw Erica (57) gekochte Chateau Marillaux is bepaald niet het enige kasteel dat te koop staat inde streek rond Limoges in midden-Frankrijk. In een straal van 50 kilometer rond Beynac het dorpje waar kasteel van de Meilandjes onder valt staan heel wat kastelen vanaf 190.000 euro te koop.

Het maakt dat de familie Meiland moet vrezen dat hun Chateaux Marillaux van de hand zal gaan voor niet veel meer dan de 400.000 euro die Martien Meiland zegt te hebben geïnvesteerd.

Probleem bij de verkoop is, zo weet de familie dan ook al, dat het kasteel door de Meilandjes maar voor een klein deel verbouwd is en de toekomstige eigenaren nog veel kosten staan te wachten, want het dak en deels de elektriciteit zijn aan vernieuwing toe. Dat het kasteel niet geïsoleerd is en de ramen geen dubbel glas waardoor het in de winter binnen vaak net zo koud is als buiten zijn en de stookkosten extreem hoog zijn is dan nog maar een detail. Het maakt dat regionale makelaars de verkoopprijs van het kasteel schatten op tussen de 5 en 6 ton. en dat is fors minder dan de door de familie gevraagde 998.000 euro, Dat bedrag lijkt dan ook ‘beetje’ aan de hoge kant…

Waarom de Nederlandse koper waarover Erica Meiland eind februari bij Jinek verhaalde waarschijnlijk is afgehaakt is onduidelijk, maar dat de Meilandjes er weinig vertrouwen in hebben dat die Nederlander met een miljoen over de brug komt om het kasteel te kopen is zonneklaar. Wat dat betreft is de tekst op de verkopende site www.benb-tekoop.nl zonneklaar. Op internet wordt veel gezocht of Chateau Marillaux oftewel Chateau Meiland verkocht is. Dat is niet het geval. Het kasteel is nog niet verkocht en is dus nog beschikbaar voor een koper. Ben je serieus geïnteresseerd? Neem dan contact op met de contactpersoon van familie Meiland-Renkema: Marja de Moel via +31 6 44886341 of marjademoel@gmail.com.

Deals geselecteerd uit het aanbod van: Vakantiediscounter - Tui - D-Reizen - Corendon - Sunweb - Prijsvrij - Suntip - Stip Reizen & Cruises Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();