Opnieuw 4X geopereerd – RIA VALK (81): ’Huidkanker komt steeds maar terug’

0

Het is inmiddels elf jaar geleden dat Ria Valk (81) voor het eerst aan huidkanker in haar gezicht geopereerd moest worden. Sinds die tijd duiken sindsdien nieuwe, ’verdachte’ plekken op. Recent werd ze maar liefst vier kaar achtereen geopereerd.

In De Telegraaf vertelt Ria vandaag over haar nu al 11 jaar durende lijdensweg. “Het begon met een klein plekje onder mijn linkeroog, dat operatief weggehaald moest worden. Ik dacht dat het daarmee was gedaan. Twee jaar later kreeg ik een plekje op mijn linker neusflank, waaraan ik sindsdien verschillende keren in het Dermatologisch Centrum in Maarssen door dokter Francis Wu ben behandeld. Iedere keer werd het plekje met vloeibare stikstof bevroren en daarna was het verdwenen.”


“Maar de huidkanker op dat plekje kwam steeds weer terug. Toen ik een maand geleden weer bij de dermatoloog aanklopte, omdat ik dacht dat een volgende behandeling nodig was, heeft hij me doorgestuurd naar de Mosh Kliniek in Amsterdam, waar ik kreeg te horen dat ik geopereerd moest worden.

Het bleef niet bij een operatie, zo vertelt ze in de krant. “De specialist is bijna vijf uur met me bezig geweest. Na de eerste operatie volgden er nog drie. Na de vierde ingreep bleek ik eindelijk helemaal schoon te zijn. Ik had inmiddels bij mijn neus een wond zo groot als een twee euro munt en die moest ook nog gehecht worden…”


Inmiddels lijkt de kanker verdwenen. “De wond zag er zo goed uit, dat de hechtingen er een week na de operatie al uitgehaald konden. De dokter heeft me opnieuw verzekerd dat de kanker nu helemaal is verdwenen.