Op hippe code geel All Stars – Premier Rutte viert vakantie op Terschelling met beste vriend Jort Kelder

0

En net als twee jaar geleden viert premier Mark Rutte vakantie op Terschelling met boezemvriend Jort Kelder. “Groetjes vanaf Terschelling. Ook namens Mark en Jort“, tweet strandwandelaar Bert-Jan, die het tweetal aantrof op het strand en met Mark en Jort op de foto ging. Opvallend detail: de knalgele gympen van de premier.


Het zouden broers kunnen zijn Mark en Jort in hun donkerblauwe polo, een lichtkleurige korte broek en All Stars aan de voeten. Jort lichtblauwe, Mark met opvallende knalgele.

De reacties op twitter zijn lovend. “Fantastisch dat dit zo kan in Nederland. Veel plezier samen!“, zegt de een. En iemand anders: “Goeie foto. Trots op dat dit zo kan in Nederland.” Net zo lovend zijn de twitteraars  over de gele gympen van de premier. “Oeeeh de MP heeft vet leuke schoenen“, zegt ene Lou.


Rutte wil tijdens zijn vakantie vooral één ding: rust. “Ik ga ook even weg”, zei hij na afloop van de laatste ministerraad voor de zomer. “Waarheen, dat houd ik altijd geheim.” Maar het is een publiek geheim dat gewoontedier Rutte al járen dezelfde vakantieadressen heeft. De zomer werd gevierd in een hotel aan de  kalme Duitse Bodensee en bij Jort op Terschelling.

Twee jaar geleden toen premier Mark Rutte werd gevraagd waar hij dat jaar de zomervakantie zou doorbrengen, kon hij dat om veiligheidsredenen niet vertellen. Wel zei hij dat het een plek ‘niet al te ver van huis’ zou worden. Dat klopte, want de minister-president bracht zijn vakantie op Terschelling door met goede vriend Jort Kelder in diens duinvilla. ‘Mark zit wel vaker in mijn vakantiehuis en hij is trouwens ook geregeld in mijn huis in Amsterdam te vinden,’ vertelde Jort aan Story. ‘Dat is normaal als je vrienden bent, lijkt me.’

Het vakantiehuis van Jort Kelder op Terschelling

De vriendschap van Jort en Mark ontstond in de jaren tachtig en duurt nog altijd voort. ‘Nou ja, wij zijn gewoon echt beste vrienden. Wij hebben al zoveel samen gelachen en zoveel avonturen met elkaar beleefd, dat vergeet je allebei nooit meer. We staan hetzelfde in het leven en we hebben dezelfde humor. We houden allebei van varen en gaan graag op wintersport, zoals we dat elk jaar doen. Dat Mark toevallig de premier van ons land is geworden in de tussentijd, verandert daar helemaal niets aan.’