Op de dag af zestien jaar geleden dat zij haar vijf kinderen ombracht euthanasie voor 56-jarige Geneviève

0

Op de dag af dat zij zestien jaar geleden dat zij haar vijf kinderen ombracht met een slagersmes heeft de 56-jarige Geneviève Lhermitte uit het Belgische Nijvel euthanasie gekregen.

“Soms denk ik dat ik beter dood zou zijn. De afstand met mijn kinderen is te ver. Wat de straf hier ook is, dat maakt niks uit. De straf is er al. Tot het einde van mijn dagen”, zei Lhermitte tijdens haar proces.


Op 28 februari 2007 vermoordde Geneviève met een mes haar vijf kinderen Yasmine, Nora, Myriam, Mina, en Mehdi (respectievelijk 15, 12, 10, 7, en 3 jaar oud). Ze wordt door de jury toerekeningsvatbaar verklaard en krijgt levenslang.

Door uitzichtloos psychisch lijden heeft Lhermitte nu afgelopen dinsdag, op de dag af zestien jaar na de moord op haar vijf kinderen, euthanasie gekregen in het Leonardo da Vinci-ziekenhuis in Charleroi.


Volgens haar advocaat Xavier Magnée was Lhermitte depressief en uitgeput door haar dagelijkse leven toen zij haar kinderen ombracht.  “Ze was moeder, huismoeder en schoonmaakster tegelijk. Ze moest een huishouden van negen mensen runnen: zijzelf, haar Marokkaanse man Bouchaib Moqadem, diens moeder, de vijf kinderen en dokter Schaar, die bij hen inwoonde.”

“De wasmachine draaide hele dagen aan één stuk. Geneviève was een vrouw die bezweek onder de druk. Als enige uitweg zag ze zelfmoord. In haar ogen impliceerde dit dat ze haar kinderen niet levend kon achterlaten. In die logica heeft ze hen alle vijf omgebracht”, aldus haar advocaat.