WAPPIE BASSIE wil broer ADRIAAN niet meer zien omdat hij gevaccineerd is

0

Het is geen grap, maar gepensioneerd clown Bassie is toegetreden tot het slinkende legertje van de wappies. HIJ wil zijn broer Adriaan niet meer zien omdat die gevaccineerd is. Omdat Adriaan zich heeft laten vaccineren tegen corona is hij niet meer welkom bij zijn broer en  hebben zij laaiende ruzie. Aad van Toor:  “Liesbeth, de dochter van Bas en zijn vrouw Coby zeggen: Jij bent gevaccineerd, dus jij bent besmettelijk. Jullie willen Bas dood hebben.”

Dat Adriaan van Toor afgelopen september niet op de 80ste verjaardag van broer Bas was wekte verbazing, maar nu blijkt dat de broers als sinds april laaiende ruzie hebben. Volgens Aad, die met zijn vrouw Ina in Spanje woont, begon de ruzie  toen hij zich eerder dit jaar in Nederland liet vaccineren tegen corona.


In weekblad Story zegt hij: ‘Het is vreselijk om te zeggen, maar die vaccinatie heeft dus ook in onze familie voor een tweedeling gezorgd. Sinds ik gevaccineerd ben, mag ik namelijk niet meer op bezoek komen bij Bas. Er wordt door Liesbeth (dochter van Bas – red.) en zijn vrouw Coby gezegd: Jij bent gevaccineerd, dus jij bent besmettelijk. Het is zo krom.”

“Ik vind het vreselijk. We hebben ons leven lang samen opgetreden en gewerkt. Ik hou ontzettend veel van hem. En nu wordt er gezegd: Je komt niet meer bij je broer. En dan ook nog zeggen: Jullie willen Bas dood hebben. Er zijn grenzen. Ik zei dat hun redenatie onzin is, maar zij zeiden echt dat we Bas dood willen hebben omdat we als gevaccineerden op bezoek wilden komen.”


Aad zegt in het weekblad inmiddels geaccepteerd te hebben dat hij niet meer welkom is bij zijn broer. “Ik heb er inmiddels een streep onder gezet en ik ken de consequentie. Ik mis mijn broer ontzettend. Ik stuur hem nog regelmatig een mailtje, maar daar krijg ik niets op terug. Ik weet niet of hij het kan lezen. Ik heb er alles aan gedaan, maar het houdt op een gegeven moment op. Ik hoop dat het contact ooit weer wordt hersteld, maar ik zie het somber in. Het voelt als chantage. Ik vind het vreselijk, want ik hou van mijn broer.’

Wanneer Story met de familie van Bas van Toor belt wil dochter Liesbeth niet bevestigen dat Aad niet meer welkom is bij Bas thuis omdat die gevaccineerd is. ‘Ik zeg niets over het wel of niet vaccineren. Ook niet of mijn ouders gevaccineerd zijn. Het enige wat we tegen Aad hebben gezegd is dat hij hier niet kan komnen wanneer hij uit een vliegtuig komt. Hij zal dan eerst tien dagen in quarantaine moeten.’ Bas’ echtgenote Coby wil zich tegenover het weekblad evenmin uitlaten over de kwestie. ‘Het is wat Liesbeth zegt. Verder heb ik er niets over te zeggen.”

In 2003 hadden de broers ook al een keer laaiende ruzie. Toen Adriaan speekselklierkanker had zou Bas hebben geroepen dat dat een smoesje was omdat hij op die manier hun afscheidstournee kon cancelen. Volgens Bas zou Adriaan door zijn ziekte ‘geestelijk aan zijn einde’ zij geraakt. ‘Hij heeft zelfs gedreigd mij kapot te maken riep Bas, die beweerde bandopnames te hebben van dit gesprek. Aad rageerde in het AD met: : ‘Liesbeth (de dochter van Bas) heeft toen gezegd dat ik niet ziek was, terwijl de arts toch duidelijk had gezegd dat ik kanker had.’