Oordeel zelf – Johnny de Mol onder vuur na ‘grensoverschrijdend gedrag’

0

Johnny de Mol heeft zich de woede op de hals gehaald van kijkers van het programma Thank You For The Music. Te zien is hoe de presentator op het podium klimt en achter kandidaat Ryan Song gaat staan, zijn armen om zijn middel slaat en meerdere malen in zijn nek ruikt. Kijkers noemen de actie ‘niet normaal gedrag’ en zelfs ‘pedofilie’.

In de video (zie onderaan deze pagina) die momenteel op sociale media circuleert, zingt de 26-jarige Ryan Song het lied Arcade van Songfestival-winnaar Duncan Laurence. In het fragment is te zien hoe Johnny de Mol op het podium klimt en Song gaat staan. De Mol ruikt vervolgens een paar keer in de nek van de jongen en slaat zijn armen om zijn middel heen. Enkele seconden later grijpt presentatrice Marlayne Sahupala in: en trekt De Mol hoofdschuddend weg bij de kandidaat.


Op sociale media zijn de reacties op de beelden niet mals. ‘Misselijkmakend’, ‘Om van te kotsen’ en ‘Dit kan echt niet. Je moet je schamen’, wordt er gereageerd. Talpa laat weten dat het fragment uit zijn verband is getrokken.

“Iedereen in de studio was dolenthousiast over het optreden van de 26-jarige Ryan, uit het team van Marlayne. Als captain van het concurrerende team springt Johnny uit enthousiasme op het podium waardoor hij hem probeert af te leiden tijdens zijn optreden en punten voor zijn team probeert te vergaren. Dat is ook onderdeel van het spel in Thank You For The Music”, aldus een woordvoerster van Talpa Network tgen het AD.


De zender stelt dat presentatrice Marlayne Sahupala tussenbeide sprong om ervoor te zorgen dat Ryan Songh ‘ongestoord kan blijven zingen en daarmee een goede score neer kan zetten’.

“Het was absoluut niet Johnny’s bedoeling om Ryan met zijn reactie een ongemakkelijk gevoel te geven en Johnny heeft hem dat na de uitzending ook laten weten. Ryan heeft Johnny gezegd dat hij hem niets kwalijk neemt, dat hij blij is met zijn deelname aan het programma, de kansen die hij hierdoor heeft gekregen en alle enthousiaste reacties op zijn optreden.”

De 25-jarige Ryan zelf zegt inderdaad helemaal niets te snappen van alle ophef. “Wacht even, wat is er allemaal aan de hand? Ineens staat het internet vol over mij” schrijft hij op zijn Instagram-account.