Ook politiek Den Haag niet immuun voor coronavirus: Na minister Slob nu ook Rob Jetten besmet

0

Politiek Den Haag is zeker niet immuun voor de pandemie. Nadat minister Slob gisteren in quarentiane ging id het D66-fractievoorzitter Rob Jetten die ook in thuisquaraintaine gaat nu hij positief getest is op het coronavirus.

Hij heeft milde klachten, meldt hij op Twitter. “Ontzettend balen”, zegt Jetten, die de komende dagen thuis zal moeten blijven. “Ik voel me verder fit en werk dus gewoon door.”


In de video zien we het Tweede Kamerlid met een zichtbaar ingevallen gezicht en in een huistrui. Door wie hij besmet is, weet hij niet. Maar meldt wel dat hij vorige week “langer dan een kwartier” in contact is geweest met iemand die de besmettelijke ziekte met zich meedroeg. Afgelopen weekend liet Jetten zich testen nadat hij ook zelf klachten kreeg, en het resultaat bevestigde de vermoedens: Rob Jetten heeft corona.

Zijn woordvoerder laat weten dat Jetten de afgelopen dagen niet in contact is geweest met partijgenoten of anderen in de Tweede Kamer. D66 houdt de meeste vergaderingen momenteel digitaal. Bovendien was het vorige week herfstreces. “Een geluk bij een ongeluk”, aldus de zegsman.


Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) zit ook in quarantaine, nadat een van zijn medewerkers positief werd getest op het coronavirus. Het bericht over zijn besmetting kreeg de minister gisteren, maandag, terwijl hij in de Tweede Kamer bezig was met de behandeling van de Mediawet.

“Tijdens het debat kreeg ik het bericht van een van mijn medewerkers dat corona bij de persoon was vastgesteld. Niet snel daarna kreeg ik vanuit de Corona-app bericht dat ik meer dan een kwartier in contact was geweest met iemand die corona heeft.” Daaropvolgend heeft Slob het debat verlaten, het debat zelf is geschorst. “Ik werk door vanuit huis”, zo laat Slob weten.

De minister zegt zich te laten testen op het virus zodra hij klachten ervaart, vooralsnog zou daar geen sprake van zijn. “Voor de duidelijkheid: ik zal me laten testen zodra ik klachten krijg. Die heb ik nu niet. De komende dagen ben ik in quarantaine.”