Ook nog twee Nederlanders in buitenland aangehouden in verband met moord op Peter R. de Vries

0

Op Curaçao en in Spanje zijn twee mannen, 27 en 26, met de Nederlandse nationaliteit aangehouden als mogelijk betrokkenen bij de moord op misdaadverslaggever Peter R, de Vries. Mogelijk maakten de mannen filmpjes van de aanslag op De Vries die ze meteen verspreidden. Daarmee vergrootten ze de schok.

Op verzoek van de Nederlandse autoriteiten zijn in het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op Peter R. de Vries op 4 juli 2022 twee verdachten aangehouden in het buitenlan d.Op Curaçao is een 27-jarige man aangehouden. De man, die de Nederlandse nationaliteit heeft, wordt binnenkort overgebracht naar Nederland.


Daarnaast is in Spanje een 26-jarige Nederlandse man aangehouden. Aan de Spaanse autoriteiten is verzocht om de man over te leveren aan Nederland. De overleveringsprocedure zal naar verwachting minimaal enkele weken in beslag nemen. Meer informatie kan op dit moment niet worden verstrekt.

De mannen zijn de vierde en vijfde verdachten die zijn gearresteerd vanwege de moord op De Vries, die vertrouwensman was van kroongetuige Nabil B.


De Vries overleed op 15 juli, zonder nog bij kennis te zijn geweest. Het onderzoek van de Landelijke Recherche naar de opdrachtgevers van de aanslag loopt nog volop door. Het Openbaar Ministerie wil dinsdagochtend nog geen nadere informatie geven over de arrestaties.