Ook fitnesstrainer Radmilo Soda meldt zich in Disq-zaak: ‘Wendy van Dijk heeft me genaaid’

0

Zowel presentatrice Wendy van Dijk als haar voormalig zakenpartner Robbert Boekema wil doorstarten met hun failliete fitnessbedrijfje Disq. Wat dat vooralsnog onmogelijk maakt is dat de vermeende ex-lovers niet meer willen samenwerken. Inmiddels heeft zich ook fitnesstrainer Radmilo Soda  gemeld in het verhaal over het lucratieve fitnessapparaatje dat nu tot zoveel ellende leidt. Soda is duidelijk: ‘Wendy van Dijk heeft me genaaid’

Soda heeft jaren met Wendy van Dijk heeft samengewerkt in de tv-hit Obese en zegt in Weekend dat hij het was die door Robbert benaderd om met de door hem ontwikkelde Disq aan de slag te gaan. Hij gaf Beokema tips om de Disq te verbeteren en sprak erover met Wendy van Dijk.


“Ik wilde een nieuw tv-programma maken met Wendy en Disq, zoals Nederland in Beweging. Ik zocht contact met haar manager en haar broer Mike, maar daarna heb ik er nooit meer wat van gehoord. Later ontdekte ik dat Wendy er achter mijn rug om met Robbert vandoor is gegaan. En hoe dat is uitgerold met Disq was mijn idee, met een abonnement. Ik had alles opgezet. Dan zou je denken dat je mij erbij betrekt, maar ze hebben mij niks laten weten. Zo gaat dat kennelijk in de tv-wereld. Het is alleen maar eigenbelang. () “Voor mij is dit heel goedkoop gedrag. Het verpest de relatie. Met die mensen kun je toch niks meer opbouwen? Je moet het gewoon eerlijk doen.”

Radmilo (foto) heeft Wendy er nooit op aangesproken en de zaak laten rusten. “Waarom niet? Ze zoeken het maar uit. Je kan dit maar één keer flikken bij mij en dan is het klaar. Ik maak me er niet meer druk om, ik heb het achter me gelaten. Ik lach er nu om.”


Manager Mike van Dijk bevestigt aan Weekend dat Robbert aanvankelijk in gesprek was met Radmilo, maar zegt: “Robbert is daarna met de Disq zijn eigen weg gegaan.”

Inmiddels hebben zowel Wendy van Dijk als robbert Boekema aan de curator van hun failliete Disq-bedrijfje laten weten een doorstart te willen maken. Probleem is nog wel dat ze dat niet samen willen en dat maakt die doorstart lastig, want Boekema is de bezitter van de patenten en het intellectuele eigendom van het fitnessapparaat Disq, maar Wendy van Dijk is het gezicht van het trainingsprogramma en de ledenclub. Die ledenclub draagt zelfs de naam van de presentatrice: Wendy’s Disq Club.

Vorige week onderhandelde curator Nienke Bobbert nog met beide partijen afzonderlijk over een mogelijke doorstart. Inmiddels is een akkoord met Van Dijk over een officiële doorstart nabij, bevestigt een adviseur van de presentatrice aan RTL Z. Als Wendy van Dijk alleen een doorstart maakt, is het nog maar de vraag of zij gebruik kan blijven maken van het fitnessapparaat Disq.

Dat mag zo zijn ook Boekema is bezig en wil een nieuw bedrijf en ledenclub oprichten gebruikmakend van zijn intellectuele eigendomsrechten op de Disq, het trainingsapparaat dat tien jaar geleden werd ontwikkeld door de inmiddels 40-jarige Boekema. Na een faillissement in 2016 maakte hij een doorstart met het bedrijf. Twee jaar later bundelde hij zijn krachten met presentatrice Wendy van Dijk.

Maar in 2019 kwam Disq Mobile Gym Nederland in zwaar weer nadat bekend dat Van Dijk in een huwelijkscrisis zat. Geruchten dat die veroorzaakt zou zijn door te innige banden met Boekema werden door de betrokkenen ontkend. Vervolgens waren er wel zakelijke en financiële spanningen tussen Boekema en Van Dijk.Disq Mobile Gym Nederland kon niet meer voldoen aan zijn financiële verplichtingen en ging op 30 juni failliet. Op 6 juni had Wendy van Dijk In de aanloop naar dat faillissement al voor voor 433.000 euro beslag laten leggen op Boekema’s woning.

LEES OOK: Kinderen fitnesstrainer robbert Boekema: ‘Gaat Wendy van Dijk ons huis afpakken?’