Ook ELLEN TEN DAMME beschuldigt ALI B van seksueel ontoelaatbaar gedrag (legt verklaring bij politie af)

0

Ali B en Ellen ten Damme in het programma Ali B en de Muziekkaravaan.

In navolging van deelnemers aan The Voice beschuldigt nu ook Ellen ten Damme coach/rapper Ali B van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De 54-jarige zangeres heeft daar recent een verklaring over afgelegd bij de politie. “Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over.”


Ali B ligt al langer onder vuur. In het onlineprogramma Boos van Tim Hofman beschuldigden meerdere vrouwen hem van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er liggen twee aangiftes, waarvan één buiten The Voice om. De rapper ontkent.

In de televisie-uitzending De Geknipte Gast van BNNVara vertelde zangeres Ten Damme vrijdagavond over haar ervaringen, overigens zonder de naam van Ali B te noemen. Tegen interviewer Özcan Akyol bevestigde ze dat zij een ‘soortgelijke ervaring heeft gehad’ als de vrouwen van The Voice, waarop Akyol de link legt met coaches van het televisieprogramma. Ten Damme stelde ‘het niet sjiek te vinden om mensen aan de schandpaal te nagelen’.


Dat zij Ali B bedoelde werd duidelijk in de podcast Aan de keukentafel van drummer Sietse Huisman. Huisman en Ten Damme spraken onder meer over het Voice-schandaal, waarbij hij aan haar vroeg ‘of zij ook wel eens zoiets beleefd heeft’. Ik weet er alles van”, antwoordde zij toen. “Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over.”

Ellen Ten Damme vertelde dat er iets gebeurd is in Marokko, maar laat details achterwege. Ze vertelde in de podcast destijds ‘wel in de war te zijn’. “Ik ben weken bezig geweest met: wat zal ik ermee doen? Ik was kwaad, als iemand vlak daarna doet alsof zijn neus bloedt, alsof het heel normaal is. Jij bent in de war en vraagt je af: wat moet ik hiermee? En hij doet alsof er niets aan de hand is. Hangt de popiejopie uit. Ik dacht: wat ben jij een… Je hebt totaal niet in de gaten waar je mee bezig bent. Ik heb er ook wel iets van gezegd.”

De 54-jarige zangeres heeft daar recent een verklaring over afgelegd bij de politie over een incident van acht jaar terug in Marokko rond de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan, het programma van AvroTros waaraan beiden deelnamen. Ali B nam Ten Damme mee naar Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer. Het leidde tot het nummer Dit is wie ik moest zijn (onder).

Ellen ten Damme heeft inmiddels een verklaring over Ali B afgelegd bij de politie. “Om die mensen te steunen die al hun verhaal hebben gedaan. Ik zelf heb er helemaal niks aan om dat te doen. Maar in het kader van het algemeen belang, denk ik wel dat ik iets moet doen.”

De advocaat van Ali B, Bart Swiers, reageert vandaag -zaterdag- liet hij weten in een korte reactie aan het ANP.