Pagina titel ...
maandag, september 21
Ooit het filmdecor voor de Jane Austen-verfilming – Te koop: het grootste woonhuis van Europa

0
Wentworth Woodhouse
Wives and Daughters- Wentworth Woodhouse dining room
Wives and Daughters- Wentworth Woodhouse hallway
Wives and Daughters- Wentworth Woodhouse sitting room
Wives and Daughters- Wentworth Woodhouse sitting room
Wives and Daughters- Wentworth Woodhouse painted drawing room
Wentworth Woodhouse Painted Drawing Room

Ooit was het het filmdecor voor de Jane Austen verfilming, maar nu staat het grootste woonhuis van Europa te koop!


Jane Austen ontmoette hier haar Mr Darcy, Anna Pavlova danste er voor koning George V en Mike Leigh nam er zijn film over de schilder Turner op. Wentworth Woodhouse heeft als grootste woonhuis van Europa een woonoppervlakte van 23.000 vierkante meter en 365 kamers, voor iedere dag een. De kamers worden verbonden door 5 kilometer aan wandelgangen. Vraagprijs: 9 miljoen euro. Maar een complete renovatie vergt nog zo’n 54 miljoen euro!

Het woonhuis is groter dan het Paleis van Versailles en ligt in Zuid-Yorkshire in Engeland op een lap grond van 101 hectare bij. Het landhuis heeft een rijke historie. Sinds de 17de eeuw werd het in verschillende etappes voltooid door de aristocratische familie Wentworth, waarvan de bekendste de Tweede Markies van Rockingham is, die in 1765 als lid van de progressieve Whig-partij, Brits premier werd. Aan het einde van de 18de eeuw kwam het familiehuis in handen van de Fitzwilliam-familie.

(Lees verder na de advertentie)

Eind jaren tachtig verkocht de adellijke Lady Mabel Fitzwilliam het dan al vervallen gebouw aan farmaciemiljonair Wensley Grosvenor Haydon-Baillie. De miljonair slaagde er evenwel niet in de de nodige revocatie te voltooien, waardoor het in 1999 voor slechts 1,5 miljoen euro verkocht werd aan de architect Clifford Newbold.

Newbold stopte vijf miljoen euro in een renovatieproject om het landhuis – ooit het filmdecor voor de Jane Austen-verfilming – om te bouwen tot spahotel en museum. Wie geïnteresseerd is, moet rekening houden met extra renovatiekosten van om en bij de 54 miljoen euro.

Lees verder na advertentie

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0