Pagina titel ...
woensdag, mei 27
Ooit het filmdecor voor de Jane Austen-verfilming – Te koop: het grootste woonhuis van Europa

0

LIKE op Facebook en lees wat er gebeurt achter de voordeur van Bekend Nederland!

Wentworth Woodhouse
Wives and Daughters- Wentworth Woodhouse dining room
Wives and Daughters- Wentworth Woodhouse hallway
Wives and Daughters- Wentworth Woodhouse sitting room
Wives and Daughters- Wentworth Woodhouse sitting room
Wives and Daughters- Wentworth Woodhouse painted drawing room
Wentworth Woodhouse Painted Drawing Room

Ooit was het het filmdecor voor de Jane Austen verfilming, maar nu staat het grootste woonhuis van Europa te koop!


Jane Austen ontmoette hier haar Mr Darcy, Anna Pavlova danste er voor koning George V en Mike Leigh nam er zijn film over de schilder Turner op. Wentworth Woodhouse heeft als grootste woonhuis van Europa een woonoppervlakte van 23.000 vierkante meter en 365 kamers, voor iedere dag een. De kamers worden verbonden door 5 kilometer aan wandelgangen. Vraagprijs: 9 miljoen euro. Maar een complete renovatie vergt nog zo’n 54 miljoen euro!

(Lees verder na de advertentie)

Het woonhuis is groter dan het Paleis van Versailles en ligt in Zuid-Yorkshire in Engeland op een lap grond van 101 hectare bij. Het landhuis heeft een rijke historie. Sinds de 17de eeuw werd het in verschillende etappes voltooid door de aristocratische familie Wentworth, waarvan de bekendste de Tweede Markies van Rockingham is, die in 1765 als lid van de progressieve Whig-partij, Brits premier werd. Aan het einde van de 18de eeuw kwam het familiehuis in handen van de Fitzwilliam-familie.

Eind jaren tachtig verkocht de adellijke Lady Mabel Fitzwilliam het dan al vervallen gebouw aan farmaciemiljonair Wensley Grosvenor Haydon-Baillie. De miljonair slaagde er evenwel niet in de de nodige revocatie te voltooien, waardoor het in 1999 voor slechts 1,5 miljoen euro verkocht werd aan de architect Clifford Newbold.

Newbold stopte vijf miljoen euro in een renovatieproject om het landhuis – ooit het filmdecor voor de Jane Austen-verfilming – om te bouwen tot spahotel en museum. Wie geïnteresseerd is, moet rekening houden met extra renovatiekosten van om en bij de 54 miljoen euro.

Leuk verhaal gelezen? Waardeer het!

De redactie van HollywoodHuizen tikte met veel plezier het verhaal dat u net gelezen heeft. Maar hoe wordt die redactie eigenlijk betaalt nu u gratis leest. Simpel: uit de opbrengst van de advertenties op deze pagina, maar helaas brengen die advertenties pas wat op als u er op klikt. En dat doet slechts 0,2% van de lezers, dus 2 op de duizend. U begrijpt het? Mogen we u daarom een vrijwillige bijdrage vragen? Tikken op een volle maag tikt toch wat lekkerder...

Redactie HollywoodHuizen

Totaal: € -


Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0