Onze AMALIA beste huwelijkskandidate met blauw bloed (ze verslaat 24 concurrentes)

0

(Beeld: RVD)

Volgens gezaghebbend Frans blad Point de Vue is kroonprinses Amalia (19) de interessantste huwelijkskandidate in internationale adellijke kringen. Ze komt uit een voorstaande familie, en heeft geld en uitstraling. Belgische prinses Elisabeth (21) prijkt op nummer twee.


Point de Vue stelde een top 25 samen van de meest aantrekkelijke jonge vrouwen met blauw bloed. Amalia staat bovenaan de lijst, gevolgd door de Belgische Elisabeth en de Noorse prinses – en toekomstige koningin – Ingrid Alexandra (19).

Alle kandidates werden door journalisten Thomas Pernette en Marion Prudhomme beoordeeld op drie criteria: het prestige van de dynastie waartoe ze behoren, het geschatte fortuin van hun familie en hun eigen bekendheid.


“Ingrid Alexandra is in het buitenland iets minder bekend dan Amalia en Elisabeth”, zegt Pernette aan de telefoon vanuit Parijs tegen het AD. “En van de Oranjes weten we dat ze aanzienlijk rijker zijn dan de Saksen-Coburgs. Daarom zetten we Amalia op de eerste plaats. Maar afgezien van het geld en de tiara’s die ze kan dragen, verleidde haar persoonlijkheid ons. Op haar recente tournee door de Cariben, met haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima, toonde Amalia zich al koningin-waardig.”

Amalia en Elisabeth zijn niet alleen de koninginnen van de toekomst, ze zijn ook de ware ambassadeurs van hun land in het buitenland, aldus Pernette tegen de krant. “Het zijn moderne jonge vrouwen. Voor ons, Fransen, brengen ze een echte frisse wind in hoe wij een monarchie zien.”