ONGELOOFLIJK! Met dit dieet viel EDSILIA ROMBLEY twintig kilo af

0

Diëten werken niet? Zeg dat niet tegen Edsilia Rombley. Zij viel bijna twintig kilo af met het volgen van een dieet en heeft ook haar eetpatroon nog blijvend weten te veranderen.

In gesprek met ‘Beau Monde’ vertelt Edsilia dat haar gewicht al haar hele leven schommelt. “Sommige mensen worden daar depri van, dat had ik niet. Maar ik dacht wel: ik voel me niet fit.” Ze ging een aantal jaren geleden op dieet en stelde zich als doel om tien kilo af te vallen. “Het Alizonne-dieet heeft me daarbij geholpen: er wordt bloed geprikt om te kijken wat je tekort komt aan bijvoorbeeld vitamines en daarna krijg je constant begeleiding. Ik heb m’n eetpatroon daardoor blijvend weten te veranderen, wat in mijn geval inhoudt: veel eiwitten, weinig suikers en doordeweeks geen koolhydraten.”


Door het presenteren van het programma Over Gewicht waarmee ze samen met Kees Tol in de wereld van de gezondheid dookkomt leerde ze nu nog meer over voeding en de impact op haar gezondheid. “Ik zeg niet dat je jezelf alles moet ontzeggen, maar het zou goed zijn als we wat bewuster omgaan met onze voeding: af en toe een mandarijntje in plaats van een koekje, een handje noten in plaats van chips.”

Alleen tijdens de pandemie kwam ze toch weer kilo’s aan. “Door corona ging ik minder op pad, bewoog ik weinig en had ik thuis meer behoefte aan gezelligheid en dus meer eten, haha. Ik ben inmiddels ook weer te zwaar.”