Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – Afgeprijsd van 100 naar 31 miljoen en toch wil niemand Michael Jacksons’ Neverland kopen

0

Sinds zijn overlijden in 2009 staat de Neverland Ranch van Michael Jackson te koop. aanvankelijk werd gigantische landgoed te koop aangeboden voor 100 miljoen dollar (88,6 miljoen euro). De prijs zakte naar 67 miljoen dollar (59,4 miljoen euro), om nog eens te zakken naar nu 31 miljoen dollar (27,4 miljoen euro)67 miljoen dollar. en toch melden zich geen kopers. De ranch lijkt besmet door het kindermisbruik dat er zich zou hebben afgespeeld.

Michael Jackson kocht de Neverland Ranch, het landgoed van meer dan 100 hectare in 1987 voor 19,5 miljoen dollar en woonde er meer dan vijftien jaar. Hij liet er een treinstation, een pretpark en een dierentuin bouwen. Toen het geld van Jackson dreigde op te raken verkocht hij het aan vermogensbeheerder Colony Capital Inc , waarna die miljoenen investeerde om de infrastructuur te renoveren en om het landgoed aantrekkelijk te maken voor mogelijke kopers. Zo verdwenen het pretpark en de dierentuin. Ook kreeg Neverland een nieuwe naam: Sycamore Valley Ranch.


Nadat er geen koper kwam voor de gevraagde 100 miljoen dollar werd makelaarskantoor Coldwell Banker ingeschakeld om het landgoed te verkopen. zij verlaagden de prijs naar 67 miljoen dollar, maar ook dat bleek te hoog gegrepen. Er volgde een tweede prijsdaling, naar nu 31 miljoen dollar. De waarschijnlijke reden dat er andermaal geen koper kwam opdagen? “Het is moeilijk om voorbij te gaan aan het feit dat Neverland geassocieerd wordt met kindermisbruik. Ik denk dat het bedrag eigenlijk nog erg optimistisch is”, zei een makelaar. Of Neverland Ranch ooit verkocht zal worden, is dus nog maar de vraag.

Voor laatste vraagprijs van 33 miljoen dollar krijg je een terrein van bijna 11 vierkante kilometer en de villa waar Michael zo’n 15 jaar heeft gewoond. Het huis, met een bewoonbare oppervlakte van 1170 vierkante meter, telt 6 slaapkamers en 7 badkamers. Daarbij binnen- en buitenzwembaden, een basketbal- en tennisveld en een bioscoop met 50 stoelen. Er zijn ook nog twee gastenverblijven en een grote schuur.

De popster stierf in 2009 op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand door een overdosis medicijnen.

 


Share.

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();