OMROEPREL: ‘Jan Slagter is vies, vuil en goor!’

0

(Beeld: Roland J. Reinders/Omroep Max)

Jan Slagter is voorgoed niet welkom bij NPO media talkshow Media Inside van Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. De twee presentatoren zijn woest op Omroep Max-baas, die juist recent bij Jinek aangaf, na eerder hebben geweigerd, aan te willen schuiven aan tafel bij Media Inside. Maar dan kan Slagter dus vergeten. Marcel van Rosmalen: “Ik dacht echt: ja, ja, jij vieze vuile gore Jan Slagter. Wie wordt er komend seizoen beslist niet uitgenodigd bij Media Inside? We gaan toch hier niet het stoeltje poetsen voor meneer Slagter omdat meneer zin heeft om langs te komen?”


Zomer 2021 z0u Omroep MAX-baas Jan Slagter te gast zijn bij Media Inside, maar hij zegde op het laatste moment af nadat er, volgens Slagter, nare dingen over waren gezegd door Van Rosmalen en Groenteman.  die leken wraak te nemen door in bijna iedere aflevering van Media Inside de spot te drijven met Jan Slagter.

Afgelopen vrijdag vroeg Eva Jinek in haar talkshow aan Slagter waarom hij niet naar Media Inside wilde gaan. Slagter: “Ik dacht dat het een serieus mediaprogramma was. Dat dacht ik echt. Dat ontbreekt bij de publieke omroep. En toen zag ik het programma en toen werd ik daar enorm de maat genomen en Dionne Stax was dit en die was dat. Ik dacht: daar ga ik helemaal niet naartoe. Ik ga niet naar waar ze mensen aan het afzeiken zijn.”


“Ook allerlei andere presentatoren van ons werden de maat genomen. Ik dacht: daar ga ik helemaal niet zitten, dat vind ik helemaal niks. Jij (Leonie ter Braak, red.) hebt daar ook gezeten… En lachen… Ik dacht: daar ga ik helemaal niet naartoe, weet je wel. “Toen werd het echt een dingetje van de heren, maar goed: ik vond het prima. Er kijken ook 200 duizend mensen naar, waar praten we over? Het is een programma van niks.”

Maar aan het eind van Slagters betoog lijkt het dat Slagter alsnog best een kaae bij Media Inside aan tafel wil komen zitten. Maar nu hoeft het niet meer van presentatoren Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen.  echter niet meer, laten ze weten in hun podcast Weer Een Dag.

Marcel van Rosmalen in hun podcast Weer Een Dag: “Ik dacht: ja, ja, jij vieze vuile gore Jan Slagter, zit jij nou ons tegen elkaar uit te spelen? Denk je dat het zo makkelijk is om mij op te jutten tegen Gijs, dat ik op weg naar het theater werkelijk tegen Gijs ga zeggen van: ‘Jan Slagter vond dat jij wel veel praatte, maar mij vindt hij goed, het ligt allemaal aan jou.’”

Woest is Van Rosmalen. “Zo zit het helemaal niet in elkaar. Wij hebben elkaar meteen gebeld en één lijn getrokken. Wie wordt er komend seizoen beslist niet uitgenodigd bij Media Inside? “We gaan toch hier niet het stoeltje poetsen voor meneer Slagter omdat meneer zin heeft om langs te komen? Wat mij betreft is hij het hele seizoen niet meer welkom. We hebben hem gewild en ik begrijp nu niet meer waarom we hem hebben gewild. Ik heb echt zoiets van: blijf weg man! Blijf weg met je badinerende praat.”