OM wil Lil Kleine snel terug achter de tralies: in hoger beroep tegen vrijlating

0

Als het aan Openbaar Ministerie in Amsterdam ligt verdwijnt Lil Kleine weer snel achter de tralies. Het OM is in beroep gegaan tegen het vrijlaten van rapper Lil’ Kleine woensdag. Kleine zou verloofde Jaimie Vaes hebben mishandeld door haar hoofd tussen een autodeur te klemmen.

Jorik, zoals de rapper in het echt heet, zat sinds zondagavondvast op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes. De rapper zou haar hebben mishandeld door haar hoofd tussen een autodeur te klemmen. De 27-jarige Kleine bracht drie nachten door op het politiebureau in Amsterdam voor de rechter-commissaris besloot dat hij naar huis mocht in afwachting van verder onderzoek. Het OM vindt de poging zware mishandeling zo ernstig dat ze Lil Kleine langer in de cel willen houden.


Zijn advocaat liet eerder aan Shownieuws weten: “Het Openbaar Ministerie wilde hem inderdaad nog twee weken langer vasthouden. De rechter-commissaris, de onderzoeksrechter, die heeft vandaag anders besloten. En hem ook, op mijn verzoek, op vrije voeten gesteld.” Jorik is hier erg blij mee. “Hij is zeker opgelucht. Het heeft uiteraard een grote impact op hem. Het is vervelend uiteraard, ook voor hem.”

Vorig jaar was er ook al een incident tussen Kleine en Jaimie. De rapper werd gearresteerd op Ibiza en moest een nacht in de cel doorbrengen vanwege vermeende mishandeling van Vaes in een hotelkamer. De rechter op Ibiza seponeerde die zaak uiteindelijk.