Olivier (32), verdachte van dood en ontucht 14-jarige Esmee, was haar turnleraar

0

(Beeld: Facebook)

De 32-jarige Leidenaar Olivier van de G. die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Esmee, is haar turnleraar. Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk werd donderdag rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd haar lichaam aangetroffen in de bosjes langs de Melchior Treublaan in Leiden. Het meisje bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.


De 32-jarige verdachte Olivier van der G. die vrijdag is aangehouden in verband met de dood van een 14-jarig meisje Esmee blijft twee weken langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris maandag besloten. Het Openbaar Ministerie heeft de man maandag voorgeleid op verdenking van moord dan wel doodslag en ontucht.

De verdachte is voor veel Leidenaren geen onbekende, schrijft Omroep West. Van de G. is gymtrainer bij Gymsport Leiden en fitnesscoach van beroep. Waarschijnlijk kennen het slachtoffer en de verdachte elkaar van Gymsport.


Tegenover Omroep West en Sleutelstad bevestigt Gymsport-voorzitter Arthur Haasbroek dat de verdachte trainer is bij Gymsport en dat Esmee lid was van de club. ‘Het bestuur beraadt zich over te nemen stappen’, reageert Haasbroek. ‘Maar allereerst gaan onze gedachten uit naar haar ouders, familie, vrienden en naasten. Er zijn geen woorden voor dit ondragelijke verlies.’

Naast gymleraar is Van de G. ook fitnesscoach bij Ramdas Sportcenter. De Leidse sportschool schrijft op haar Facebookpagina ‘deze gruwelijke gebeurtenis te betreuren’. Directeur Sailesh Ramdas: ‘Wij wensen de familie heel veel sterkte. We wachten de berichtgeving van de politie af en werken uiteraard mee aan alle onderzoeken die nodig zijn.’

Lars Meesters, de man die het levenloze lichaam van Esmee aantrof afgelopen vrijdag en zelf ook sportinstructeur is, kent de verdachte ook. ‘Hij werkt op sportscholen en ik ken hem van turnlessen die hij gaf. In het fitnesswereldje kennen veel mensen hem’, weet Meesters.

In zijn schooltijd heeft Van de G. in het bestuur van studentenvereniging Heros Vitalis gezeten. De oud-voorzitter van de studentenvereniging wil zich niet uitlaten over de verdachte. De rol van de verdachte, de 32-jarige Olivier van de G. uit Leiden, wordt door de politie onderzocht.