OLENA, de vrouw van Oekraïens president ZELENSKI deelt hartverscheurende foto’s: ‘Hoeveel kinderen moeten er nog sterven?’

0

De vrouw van de Oekraïense president Volodymyr Zelenski, Olena Zelenska, heeft vanaf haar schuiladres in een hartverscheurende post op Instagram beelden gedeeld van kinderen die zijn vermoord sinds de Russische invasie.

Zwart-witfoto’s en een lange tekst. Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Volodymyr Zelenski sprak in een hartverscheurende post op Instagram beelden gedeeld van kinderen die zijn vermoord sinds de Russische invasie.  Terwijl haar man in zijn land bleef om de strijd tegen de Russische invasie te leiden, werd zijn familie geëvacueerd. Maar echtgenote Olena blijft ook vanaf haar schuiladres de situatie van minuut tot minuut volgen.


Olena Zelenska hekelt de moorden op onschuldige kinderen, volgens haar ‘bewust en cynisch door de indringer vermoord. ‘Ze vertelt het verhaal van een aantal jonge slachtoffers. Eerst dat van Polina. Het kleine meisje overleed met ouders en broer na de bombardementen in de straten van de hoofdstad Kiev. Haar zus ligt in kritische toestand in het ziekenhuis.

Dan stelt Olena Alice voor, ‘die werd niet ouder dan 8 jaar. “Ze stierf tijdens een bomaanslag ondanks haar grootvader die haar met zijn lichaam beschermde” in Okhtyrka. Arsène, 14 jaar oud. Granaatscherven raakten het hoofd van de jongen. De medici konden hem niet bereiken. Arseniy werd onder vuur genomen en bloedde dood. Sophia, 6 jaar oud. Gedood met haar anderhalf jaar oude broer, haar moeder en haar grootouders in een auto. De familie probeerde Nova Kakhovka te verlaten”, vervolgt ze.


Olena vertelt zondag in haar Instagram-post dat er al 38 kinderen zijn vermoord in Oekraïne. ‘En dat aantal kan toenemen terwijl ik u spreek! Als de Russische Federatie zegt dat de bezetters zich niet tegen burgerds keren, laat ze dan deze foto’s zien! Hoeveel kinderen moeten er nog sterven?”. Wat Olena Zelenska wil, net als haar man, is het Oekraïense luchtruim sluiten. “NAVO-landen: sluit eindelijk de lucht voor Russische vliegtuigen! Red onze kinderen zodat de uwe morgen niet sterven”, maar ook het opzetten van humanitaire corridors.

SAMEN IN ACTIE VOOR OEKRAÏNE GEEF NU!