Olcay Gulsen: ‘Ruud is helemaal kankervrij’

0

“De operatie is goed gegaan en zijn herstel lijkt heel voorspoedig te verlopen. Hij is helemaal kankervrij,” zegt Olcay Gulsen de vriendin van Ruud de Wild vandaag. De kans is groot dat de radio-dj vrijdag uit het ziekenhuis wordt ontslagen.

“Het gaat heel goed met hem en als dat zo blijft, mag hij vrijdag naar huis”, laat Olcay weten in haar Instagram Stories. “De operatie is goed gegaan en zijn herstel lijkt heel voorspoedig te verlopen. Hij is helemaal kankervrij.” De vriendin van Ruud wil iedereen bedanken voor alle steun en liefde.


De dj, bij wie begin dit jaar darmkanker werd geconstateerd, ging maandag voor de tweede keer onder het mes. Voorafgaand aan de operatie liet De Wild weten er vertrouwen in te hebben. “Vriendelijk lachen heb ik de chirurg beloofd. Zenuwen maar vertrouwen. Als controlebehoeftig persoon is dat best een opgave”, schreef hij op Instagram bij een selfie vanuit het ziekenhuis.

In maart maakte Ruud bekend dat hij darmkanker heeft. Het herstel na de operatie die hij moest ondergaan, vergde maanden voordat Ruud kon melden ‘schoon’ te zijn, maar maandag werd hij dus met succes opnieuw geopereerd.


Nadat Ruud de Wild de diagnose darmkanker kreeg, kwam hij in “een vrije val”, zo vertelde hij in de WNL-podcast Oorlog in je Lichaam. “Je komt in een rollercoaster terecht. Je weet niet of je een looping krijgt, naar beneden gaat of in een spiraal komt. Het is een constant weeïg gevoel van ‘wat nu weer’.”

De Wild kwam erachter dat hij darmkanker had toen hij zich liet controleren op aanraden van een bevriende maag-, darm-, leverarts. “Zij zei: ‘Als je je zorgen maakt, moet je ook je darmen laten nakijken.’ Ik dacht namelijk dat ik aambeien had. De huisarts zag niets, maar zij zei dat ik echt moest vragen om een onderzoek. Zo geschiedde.”