OG3NE’s SHELLY: ‘Ik heb ook vaak bij de therapeut gezeten van: als hen iets overkomt, dan hoeft het voor mij ook niet meer’

0

(Beeld: CP)

OG3NE’s Shelley is na het verlies van moeder in 2017 bang om ook haar zussen en vriend kwijt te raken. “Ik heb ook vaak bij de therapeut gezeten van: als hen iets overkomt, dan hoeft het voor mij ook niet meer.”


In een nieuwe aflevering van ‘NUL GÊNE’, de podcast van de OG3NE-zussen, vertelt het trio over hoe ze hun moeder missen. Er gaat geen dag voorbij dat de OG3NE-zusjes niet aan hun moeder Isolde denken. De moeder van de zangeressen overlijdt twee maanden na hun optreden op het Eurovisiesongfestival in 2017 aan een zeldzame vorm van kanker.

De zusjes vinden het zelf ook geen gezellig onderwerp voor een podcast, maar zeggen ‘dagelijks overspoeld’ worden met vragen over rouwen en de dood. “Het is niet het leukste onderwerp, maar het is wel iets waar iedereen mee in aanraking komt”, stelt Amy.


“Ik ben best wel heel lang boos geweest”, deelt Shelley over haar rouwproces. “Ik kon heel moeilijk accepteren dat het haar is overkomen. Die oneerlijkheid greep mij heel erg. Dat ik dacht: ik geloofde echt wel in iets ervoor, nu ook wel weer, maar ik heb ook wel een tijd gehad van: als er iets is, dan was dit niet gebeurd.” Voor haar zus Amy is in die tijd een bepaalde foto, geur of foto al genoeg om haar stemming om te doen slaan. Daar herkent ook de rest zich in: “Niemand kan je erop voorbereiden.”

Hoewel hun moeder voor levensverlengende behandelingen kiest, begrijpen de zussen dat veel mensen een andere keuze maken. “Ze heeft zoveel geleden dat je denkt… Ja, het is wel levensverlengend geweest, maar aan de andere kant is ze ook zoveel jaren zó ziek geweest. Vreselijk om te zien ook”, aldus Amy.

Vooral vlak na het overlijden van hun moeder werden de drie zussen gecondoleerd en met goedbedoelde raad bestookt. Zo vertelt Lisa over een keer dat een vrouw haar op komt zoeken buiten haar appartement en aan haar vraagt of ze haar moeder nog voelt, waarop ze met ‘nee’ antwoordt. “Ik zat toen in een heel donkere periode en ik probeerde het heel erg. En toen ze ze… ik kan er nu weer om huilen. (…) Toen zei ze:’Dan mis je haar niet genoeg.'”

Ook Shelley wordt emotioneel als ze vertelt dat ze na het verlies van moeder extra bang is om ook haar zussen en vriend kwijt te raken. “Ik heb ook vaak bij de therapeut gezeten van: als hen iets overkomt, dan hoeft het voor mij ook niet meer.” Amy snapt het gevoel: “We hebben natuurlijk ook maar een klein clubje en dat wil je zo graag bij je houden”