Obama’s treuren om dood voormalige ‘first dog’ Bo

0

(Beeld: White House Photo)

Bo, de Portugese waterhond van de Amerikaanse oud-president Barck Obama, die van 2009 tot 2017 in het Witte Huis woonde en bekend werd als “first dog”, is overleden. Bo was twaalf jaar oud en stierf aan kanker.


Senator Ted Kennedy gaf Bo cadeau, nadat Barack Obama in 2008 aan zijn dochters had beloofd dat ze na de presidentsverkiezingen een hond zouden krijgen. In 2013 namen de Obama’s er nog een hond bij: Sunny. Bo en Sunny waren regelmatig aanwezig bij evenementen in het Witte Huis.

“Onze familie is vandaag een ware vriend en loyale metgezel verloren”, schrijft Obama op Twitter. De oud-president prijst Bo omdat hij goed kon omgaan met de drukte in het Witte Huis. “Hij kon hard blaffen, maar beet nooit. Hij hield ervan om in de zomer in het zwembad te springen en was fantastisch met kinderen.”


Ook echtgenote Michelle Obama haalt herinneringen op aan Bo. “Tijdens de presidentscampagne in 2008 beloofden we aan onze dochters dat een puppy zouden nemen na de verkiezingen. We wisten niet hoeveel hij voor ons zou betekenen. Voor meer dan een decennium was Bo een troostende aanwezigheid in onze levens. Hij was er toen de meisjes thuiskwamen van school. Hij was er toen Barack en ik een pauze nodig hadden. Hij was er toen we met Air Force One vlogen, en toen de paus op bezoek kwam. En toen onze levens vertraagden, was hij er ook: hij hielp ons toen de meisjes naar universiteit trokken, en wij ons moesten aanpassen aan het lege nest,” schrijft ze op Instagram.