Nu zijn André van Duin buiten de prijzen viel – Jan Slagter doopt Televizier-prijzen om tot Instagramprijs

0

Jan Slagter doopt Televizier-prijzen om tot Instagramprijs. De baas van Omroep Max vindt het onterecht dat André van Duin niet in de prijzen is gevallen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Sterker nog: Slagter is van mening dat het hele stemsysteem niet deugt. “Dit is echt ongelofelijk. Met alle respect voor Tim Hofman, maar André van Duin is echt de beste presentator!”, klaagde al direct na de prijsuitreiking gisterenvond Slagter op Twitter. “Ik roep al jaren dat het hele systeem van stemmen niet klopt!”

Van Duin maakte kans op twee prijzen. De Televizier-Ster voor beste presentator ging echter naar Tim Hofman, die maar liefst drie prijzen pakte. In de race voor de Ster voor de beste acteur of actrice legde Van Duin het af tegen Elise Schaap.


Slagter was niet de enige die zich verbaasde over de lege handen van Van Duin. “Ik vind het wel een grote schande dat André van Duin niks gewonnen heeft”, liet EenVandaag-journalist Lammert de Bruin weten. “Eigenlijk slaat dat nergens op. Maar Jan Slagter zei het al eens: oudere mensen stemmen niet.”

De Omroep MAX-baas heeft de Televizier-prijzen nu omgedoopt tot Instagramprijs. “Het gaat mij niet om de ring, ik feliciteer Tim Hofman van harte! Maar de Televizier Ster Presentator had naar André moeten gaan”, aldus Slagter. “Het is geen publieksprijs meer maar een Instagramprijs.”


Het Televizier-Ring Gala trok gisterenavond met 1.8 miljoen kijkers flink minder kijkers dan vorig jaar
blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het record van 2019, toen het Televizier-Ring Gala ruim 2,5 miljoen kijkers trok, werd niet geëvenaard. Tijdens de record-editie won Chateau Meiland de ring.

De kijkersprijs ging dit keer naar Over mijn lijk. Het BNNVARA-programma versloeg met 63 procent van de stemmen favoriet Beste Zangers en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound (beiden AVROTROS). Beste Zangers grijpt al voor de derde keer mis.