Nu serie stopt: Lady Violet’s ‘Downton Abbey’ huis staat te koop

0
Ster van ‘Downton Abbey’ is voor veel kijkers Maggie Smith, die de wat venijnige Violet Crawley speelt. Filmdecor voor haar huis is Byfleet Manor in Surrey. Nu de serie na het komende seizoen stopt is dat reden voor eigenares Julie Hutton Byfleet Manor te koop te zetten. Voor 5.5 miljoen euro is het van u.
Actrice Maggie Smith speelt het komende, zesde, seizoen, voor de laatste keer de rol van Violet Crawley in het populaire kostuumdrama Downton Abbey. “Ze zeggen dat dit het laatste seizoen is en ik moet zeggen dat ik ook niet echt zie hoe dit verder moet gaan. Ik bedoel, ik kan er sowieso niet meer mee doorgaan. Naar mijn weten ben ik zo’n 110 jaar oud nu. En we bevinden ons in de jaren ’20,” vertelde Smith recent in de Britse media.

Het stoppen van Maggie als Violet Crawley in de serie lijkt voor Julie Hutton, de eigenaresse van Byfleet Manor in graafschap Surrey, de reden om het landgoed te koop te zetten. Nu profiteert ze nog van het succes van Maggie Smith en Downtown Abbey met het houden van afternoon tea’s voor vooral Amerikanen, die alles willen weten over Maggie, het filmen en de historie van het huis.


Byfleet Manor was ooit eigendom van Hendrik VIII. Die schonk het zijn vrouw Catharina van Aragon, nadat hij zich van haar had laten scheiden om met Anne Boleyn te trouwen.

Julie Hutton kocht Byfleet Manor 10 jaar geleden voor £ 1 miljoen en vraagt nu £ 3.950.000 (5.5 miljoen euro) voor het in 1685 in Georgische stijl gebouwde bakstenen huis. Byfleet Manor heeft een ommuurde binnenplaats, acht slaapkamers en vier grote zalen en ligt op nog geen 40 kilometer van het centrum van Londen.


Niet alleen in Downtown Abbey speelt Byfleet Manor een hoofdrol. Het huis was ook te zien in de series ‘Poirot’ en de Britse, historische, serie ‘Cranford. Byfleet Manorn kwam ook voorbij in de uit 2014 daterende film “Into the Woods” met Meryl Streep en Johnny Depp.

Downton Abbey werd voor het eerst uitgezonden in 2010 en won sindsdien tal van prijzen, waaronder twee Golden Globes, een BAFTA-award en een aantal Emmy’s. In Nederland wordt de veelbekeken serie door de NCRV op het scherm gebracht. De omroep heeft inmiddels ook het zesde en laatste seizoen weer aangekocht.

Share.