Nu Karl Lagerfelds erfenis niet naar kat Choupette mag… Strijd om 200 miljoen barst los

0

Karl Lagerfeld met kat Choupette (foto twitter Karl Lagerfeld)

Karl Lagerfeld liet bij zijn overlijden een fortuin van bijna 200 miljoen euro na aan zijn geliefde kat Choupette.  Maar omdat dieren wettelijk geen erfgenaam kunnen zijn in Frankrijk ging dat niet door. Nu zou het fortuin van de wereldberoemde ontwerper verdeelde moeten worden onder zeven mensen. Over wie wat krijgt wordt nu geruzied.


Karl Lagerfeld, de man met het excentrieke witte haar en opvallende zwarte bril liet bij zijn dood op 19 februari 2019 een fortuin van 198 miljoen euro achter. Hij wilde alles aan zijn kat Choupette, een witte Birmaan, geven. Maar omdat dieren wettelijk geen erfgenaam kunnen zijn, ging dat plan niet door. De Franse krant Le Parisien schrijft nu dat de bijna 200 miljoen euro verdeeld gaat worden onder zeven mensen, maar dat die ruzie maken over wie wat krijgt.

Vijf van de erfgenamen zijn ‘Karl’s boys, mannen die door de jaren heen een muze waren voor Lagerfeld. “Ik heb geen familie, dus het is goed om zonen te hebben, maar zonder de onaangename problemen die zonen kunnen creëren”, zei Lagerfeld ooit over hen.


Een van ‘die ‘Karl’s Boys’ heet Baptiste Giabiconi (30), Frans topmodel die zichzelf ook beschouwt als zijn zoon. Maar ook Sebastien Jondeau (45), Lagerfelds chauffeur en bodyguard de laatste 20 jaar van Lagerfelds leven, wil zijn deel van de miljoenen. Ook model Brad Kroenig (41) en zijn zoon Hudson (12) – ook het petekind van Lagerfeld – staan op de lijst. Vijfde gegadigde is het Britse model Jack Davies (40). Daarnaast hebben ook twee ex-werkneemsters, onder wie de nanny van Choupette, recht op een deel van Lagerfelds erfenis.

Is er ruzie over de verdeling van de erfenis er lijkt ook nog onduidelijkheid over de omvang van Lagerfelds fortuin. De efenis zou misschien nog wel eens veel meer kunnen zijn dan de bijna 200 miljoen euro. De ontwerper zou onder andere een bibliotheek hebben met tussen de 40.000 en 300.000 boeken, een appartement in Parijs en verschillende antieken meubelen die nog niet zijn meegeteld.

Inmiddels lijkt Lucien Frydlender, boekhouder van Lagerfeld, van de aardbol verdwenen. In september sloot hij zijn praktijk in Parijs.  Volgens zijn vrouw is haar man gewoon heel erg ziek: “Ik zou heel blij zijn mocht mijn man ergens op een paradijselijk eiland zitten, maar de waarheid is dat hij erg ziek is” liet ze weten. “Hij is in Parijs en leeft teruggetrokken.”

Probleem is dat Frydlender de enige is die de exacte omvang van Lagerfelds rijkdom kent. tot hij uitsluitsel geeft weet niemand hoeveel er nu echt te verdelen valt. de genoemde 200 miljoen of het bedrag dat gefluisterd wordt: 445 miljoen euro.