Nu is prinses Amalia slachtoffer Herman Brusselmans: ‘Je kunt moeilijk naast die bos hout voor de deur kijken’

0

Beeld prinses Amalia RVD/Erwin Olaf

Vlaams schrijver en Nieuwe Revu-columnist Herman Brusselmans wist afgelopen week de woede van van heel wat van zijn lezers op de hals te halen door in zijn column Sophie Hilbrand (‘een lelijk, onaantrekkelijk wijf’) en zangeres Shirma Rouse (40) (‘ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden’) met de grond gelijk te maken. Deze week is prinses Amalia (16) aan de beurt.


‘Eigenlijk past Amalia niet in m’n reeks Overschatte Mensen, omdat ik haar een leuk meisje vind. Met  die open blik in haar fraaie gezichtje, die blonde lokken en die stevige kuiten. Is er ooit een mooiere prinses in het Koninkrijk der Nederlanden geweest?,’ begint de Vlaming zijn column in Nieuwe Revu.

Maar dan wordt het al ietjes minder vriendelijk. ‘Ik vrees van niet, al moet je evenmin de jonge Juliana vergeten, die in haar jeugd waarlijk prachtig was, met dat spitse bekkie, dat vastgebetonneerde kapsel en die stevige kuiten. Beatrix was op haar beurt een stuk minder fraai. Met haar bolle wangen, haar uit de kluiten gewassen neus en haar stevige kuiten die simpelweg overdreven qua stevigheid.


En wat te zeggen over Maxima? Nou, dat vind ik na Amalia de tweede mooiste verschijning die ooit in Nederland een paleis van binnenuit heeft bestuurd. Of ze stevige kuiten heeft, dat weet ik eerlijk gezegd niet, maar ze heeft wel een pregnante glimlach, potige dijen en een buste. Deze buste heeft Amalia van haar moeder geërfd, en hoewel ze pas de 17 jaar nadert, kun je moeilijk naast die bos hout voor de deur kijken, hoewel ik dat meestal wel doe als Amalia op tv komt, want voluit naar de seksuele kenmerken van een prinses Staren, dat is onbeleefd.’ () Er zijn onderdanen die durven op te merken dat Amalia niet erg mager is. Nou ja, ze eet graag frikandellen, friet met mayonaise en Vlaamse karbonaden in wijnsaus, en wat is daar mis mee? Lang leve de prinses! X

Voor het geval u het allemaal niet begrijpt: Brusselmans noemt zichzelf satirisch schrijver. Amalia en U moet het dus maar met een korreltje zou nemen.