Noorse prinses Märtha Louise en haar drie kinderen huilen om ex-man die uit het leven stapte

0

De Noorse prinses Märtha Louise heeft kort voor middernacht op sociale media verteld dat kerst dit jaar heel anders is geweest dan in voorgaande jaren. Dit omdat “Ari, de geliefde vader van mijn drie dochters niet meer bij ons is.” De kunstenaar en schrijver Ari Behn (47), ex-man van Märtha Louise, stapte een jaar geleden op eerste kerstdag uit het leven.

“We hebben vandaag zijn leven gevierd, we hebben gehuild om dit verlies en om het enorme gemis”, aldus Märtha Louise. “Het leven treft ons allemaal. We kunnen het niet voorkomen. We moeten het aanvaarden.”


Ze schreef ook bemoedigende woorden waarin ze hen die het tijdens de feestdagen moeilijk hebben de hand reikte. “Weet dat mensen van je houden. Weet dat je nodig bent. Weet dat je het waard bent om de hulp te krijgen die je nodig hebt. Vraag alsjeblieft om hulp.”

De Noorse prinses Märtha Louise  shcrewef begin dit jaar, een week nadat de zelfmoord van Ari Behn, al  een eerbetoon aan haar overleden voormalige echtgenoot.


“We hadden Kerstmis samen moeten vieren. We hadden er allemaal naar uitgekeken. We zijn zo oneindig verdrietig en bedroefd over het verlies van juist jou, omdat je de warme, grappige, wijze en goede vader was van de meisjes die jou zo erg missen. We missen de grappige opmerkingen, je fijne gezichtspunten, de poëtische toon, de vele complimenten, de grote liefde die je voor ze had.”, begon de prinses haar eerbetoon.

“Vandaag zou je zo trots op ze zijn geweest. Maar nu is er een leegte, omdat niemand je ooit kan vervangen voor onze mooie meisjes. En het is zo pijnlijk om te denken dat je de aarde wilde verlaten. We hebben allemaal intens verdriet en pijn. Een onzichtbare ziekte kostte je steeds meer, want dat is wanneer de geestelijke gezondheid faalt. Gedurende een lange periode zagen we je geleidelijk verdwijnen, maar we hielden vast aan overtuiging dat dit goed zou komen.”

“Je wordt gemist, Ari. En ik ben verdrietig dat je nooit echt hebt begrepen hoe geliefd je was. Ik hoop dat wij die overblijven goed kunnen zijn in het prijzen van elkaar en het zeggen van de mooie woorden tegen elkaar”, aldus Märtha Louise. “We blijven van je houden.”

Op 24 mei 2002 trouwde Ari met de dochter van koning Harald V en koningin Sonja van Noorwegen, de oudere zuster van kroonprins Haakon, Märtha Louise van Noorwegen. Het huwelijk was omstreden. Behn was namelijk enkele jaren voor het huwelijk in opspraak gekomen nadat hij een documentaire had gemaakt over prostituees in Las Vegas die cocaïne gebruikten. Behn verklaarde alleen maar verslag te doen van hun leven, maar de Noren vertrouwden het niet. Hij heeft steeds geweigerd duidelijkheid te geven of hij toen ook zelf drugs heeft gebruikt.

Het paar kreeg drie dochters: Maud Angelica Behn (29 april 2003), Leah Isadora Behn (8 april 2005) en Emma Tallulah Behn (29 september 2008). Sinds het najaar van 2004 woonde hij met zijn gezin in New York. In 2012 verhuisden ze naar Londen, in 2014 keerden ze terug naar Noorwegen.Op 5 augustus 2016 kondigde het Noorse hof de voorgenomen echtscheiding aan van prinses Märtha Louise en Behn. In 2017 werd de echtscheiding afgerond. Ze bleven samen de voogdij over hun drie kinderen voeren.